Doğa katliamı izinliymiş

Doğa katliamı izinliymiş

Bölgeyi korumakla yükümlü Milli Parkın Yeşil Yol katliamı kapsamında yasağa izin verdiğini ortaya çıktı.

Karadeniz halkının büyük tepki gösterdiği ve çeşitli eylemlerle yapılmasını engellemeye çalıştığı Yeşil Yol projesinde bir skandal daha ortaya çıktı.
8 ilin yaylalarını kapsayan Yeşil Yol Projesi çalışmaları sırasında kullanılan patlayıcıya bölgeyi korumakla yükümlü Milli Park’ın izin verdiği ortaya çıktı. 

Kaçkar Dağları Milli Parkı sınırları içerisinde yer alan, 1. derece doğal sit alanı vasfındaki bölgede yalnızca doğaya en az zararı veren verilen ekskavatör (kazı makinesi) kullanımına izin verilmesine rağmen bölge sakinleri Yukarı Kavron, Samistal Yaylaları arasındaki ksıımda patlayıcı kullanıldığını belgelemişti.

KORUMAKLA YÜKÜMLÜ MİLLİ PARK İZİN VERMİŞ

Yasağa rağmen yapılan bu işlemlerin sorumlularını tespit etmek üzere yetkili kurumlara başvurarak suç duyurusunda bulunan avukat İbrahim Demirci'ye verilen cevap bölgeyi korumakla yükümlü Milli Park'ın sorumlu olduğunu ortaya çıkardı.

Cumhuriyet'in haberine göre suç duyurusuna yanıt veren Kaçkar Dağları Milli Park Müdürlüğü, Yukarı Kavron - Samistal Yaylaları arasında yeni yapılması planlanan yolların geçeceği sahaların önemli bir kısmının yüksek eğimli, dağlık ve blok halinde çok sert kayalık içerdiğini belirterek kazı makinesi kullanılarak yeni yol yapmanın imkânsız olduğunu,  çok sert kayalık alanlarda patlayıcı madde kullanılmasına izin verdiğini açıkladı.

Avukat Demirci ise bölgenin Milli Parklar sınırında yer aldığını anımsatarak “Böyle bir izin hangi gerekçeyle olursa olsun verilemez” dedi.

DAHA FAZLA