Doç. Dr. Aslı Kayhan'ın Kocaeli Üniversitesi'ndeki görevine son verildi: 'Sendikamla birlikte bu mücadeleyi bir kazanımla sonuçlandıracağım'

Doç. Dr. Aslı Kayhan'ın Kocaeli Üniversitesi'ndeki görevine son verildi: 'Sendikamla birlikte bu mücadeleyi bir kazanımla sonuçlandıracağım'

Kocaeli Üniversitesi'ndeki görevine son verilen Doç. Dr. Aslı Kayhan, Eğitim Sen Kocaeli Şubesi'nde bir basın açıklaması düzenledi.

Kocaeli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'nde 9 yıldır görev yapan Eğitim Sen Kocaeli Üniversitesi Baştemsilcisi Doç. Dr. Aslı Kayhan'ın görevine üniversite yönetimi tarafından son verildi. 

Eğitim Sen Kocaeli Şubesi binasında bir basın açıklaması düzenleyen Kayhan, süreci bir kazanım olarak sonuçlandıracağını dile getirdi. 

'ÖZGÜR DÜŞÜNCENİN KÖK SALMASI İÇİN MÜCADELESİNİ SÜRDÜRDÜ'

Eğitim Sen adına basın açıklamasını okuyan  Şube Başkanı Suphi Yıldırım, “Sendikamız üyesi ve Kocaeli Üniversitesi Baştemsilcimiz Aslı Kayhan, KOÜ’de göreve başladığı ilk günden itibaren her zaman insan-doğa-toplum yararına üniversite mücadelemizin en önde savunucularından biri oldu. Sadece çalıştığı bölüm ve fakültede değil, Kocaeli Üniversitesi’nde hem akademik ve idari-teknik personelin hem de öğrencilerin yaşadığı her türlü hukuksuzluk karşısında mücadele ve dayanışma içerisinde oldu. Aslı Kayhan hocamız yine sadece Kocaeli Üniversitesi’nde değil bir bütün olarak ’de akademik alanda yaşanan haksızlıkların karşısında oldu. Aslı Kayhan hocamız kamuoyunda barış bildirisi olarak da bilinen 'Bu suça ortak olmayacağız' bildirisinin de imzacısı oldu. 

Aslı Kayhan hocamız akademik çalışmaları ve üniversitede verdiği derslerle her zaman özgür bilim ve özgür düşüncenin bu topraklarda kök salması için mücadelesini durmaksızın sürdürdü. Aslı hoca, bilim gibi düşünce gibi haklar ve özgürlükler gibi akademiyi akademi yapan değerleri savunan herkesin karşısına çıkan o malum duvara, liyakatsizliğin, piyasanın, gericiliğin ve hukuksuzluğun baskıcı duvarına karşı mücadele etti. Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğünün YÖK ve hükümetle işbirliği içerisinde 1 Eylül 2016’da ihraç ettiği barış akademisyeni arkadaşlarımızın yanında durdu ve onlarla yan yana mücadele etmeye devam etti" dedi. 

'SENDİKAMLA BİRLİKTE BİR KAZANIM OLARAK SONUÇLANDIRACAĞIM'

Yıldırım'ın ardından açıklamalarda bulunan  Aslı Kayhan ise “Bu benim şahsımda gerçekleşen ama üniversitelerin YÖK kurulduğundan beri mücadele etmek zorunda kaldığı bir kadro, liyakata dayalı olmayan keyfi şekilde kullanılan bir kadrolaşma sürecinin bir parçası. Ben de bu süreçteki mücadelemi, dava sürecimi bütün üniversitelerdeki arkadaşlarımızın önünü açacak bir karar olması umuduyla sürdüreceğim. Kocaeli Üniversitesi’nde yaşanan birçok hukuksuzlukta yanımızda olan Kocaeli’nin demokratik güçleri, sivil toplum ve sendikalarıyla birlikte olacağımızdan hiç şüphem yok. Eğitim-Sen’li olmaktan her zaman gurur duydum. Sendikamla birlikte bu mücadeleyi hepiniz adına umarım bir kazanım olarak sonuçlandıracağım” dedi.