Diyarbakır'ın seçilmiş eş başkanı Selçuk Mızraklı tutuklandı

Diyarbakır'ın seçilmiş eş başkanı Selçuk Mızraklı tutuklandı

Yerine kayyum atanan ve dün gözaltına alınan HDP'li Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Selçuk Mızraklı, 'örgüt üyeliği' suçlamasıyla tutuklandı.

Diyarbakır’da gözaltına alındıktan sonra adliyeye çıkarılan HDP'li Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Selçuk Mızraklı, 'örgüt üyeliği' suçlamasıyla tutuklandı.

Yoğun güvenlik önlemleri altında jandarma tarafından adliyeye getirilen Mızraklı, “örgüt üyesi olmak” ve “örgüt propagandası yapmak” iddialarıyla sorgulandı. Savcılık sorgusunun ardından Mızraklı tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen Mızraklı hakkında tutuklama kararı verildi. 

GÖZALTINA ALINAN DİĞER BAŞKANLARIN DA ADLİYEYE ÇIKMASI BEKLENİYOR

Mızraklı ile birlikte gözaltına alınan ve bu sabah İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınarak yerlerine kayyum atanan Kayapınar Belediye Eşbaşkanı Keziban Yılmaz ve Kocaköy Belediye Eşbaşkanı Rojda Nazlıer’in de adliyeye çıkarılması beklenirken, Bismil Belediye Eş Başkanı Orhan Ayaz adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

19 Ağustos’ta, AKP’nin HDP’li belediyelere yönelik kayyum darbesi sırasında, Adnan Selçuk Mızraklı görevden alınmış, yerine kayyum atanmıştı.