Diyarbakır’da yurttaşlar Newroz alanına akıyor

Diyarbakır’da yurttaşlar Newroz alanına akıyor

Diyarbakır'da yurttaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren Newroz alanına gelmeye başladı.

Diyarbakır Newroz Parkı’nda yapılacak kutlama için hazırlıklar sürerken, alana girişler de sabahın erken saatlerinden itibaren başladı.

Kutlamanın başlama saati olan 11.00’i beklemek istemeyen yurttaşlar sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Newroz alanına geldi. 

Kadınlar renkli yöresel kıyafetler giyerken, bazı noktalarda da yurttaşlar "Newroz pîroz be” sloganlarıyla halay çekti.

 ALAN PANKARTLARLA DONATILDI: FAŞİZM KAYBEDECEK HALKLAR KAZANACAK

Newroz alanının her yanına Kürtçe’nin yanı sıra farklı dil ve lehçelerde de “Newroz pîroz be” yazılı pankartlar asıldı. Yine “Halkın iradesi gasp edilemez”, “Bu böyle gitmez kadınlar izin vermez”, “Faşizm kaybedecek halklar kazanacak” pankartlar da alanda yer aldı.

ALANIN ÇEVRESİNDE YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

Günler öncesinden kutlamaya hazırlanan Newroz alanının etrafında yoğun önlemler dikkat çekerken, alanda bomba arama köpekleri eşliğinde patlayıcı araması yapıldı. Aramaların tamamlanmasının ardından 5 girişte halk alana alınmaya başlandı. Polislerin yanı sıra her arama noktasında Tertip Komitesi tarafından belirlenen bini aşkın görevli de yerini aldı.

KUTLAMA PROGRAMI

Saat 11.00’da başlayacak etkinlikte ilk önce Tertip Komitesi’nin açıklaması yapılacak. Sırasıyla DTK Eş Başkanı Berdan Öztürk, Newroz ateşinin yakılması, gelen mektupların okunması, Xero Abbas konseri, DDKD, ÖSP ve HAK-PAR temsilcileri ile HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın konuşması, Bandista konseri, Sur Platformu ile Kürt siyasetçi Ahmet Türk’ün konuşması ve Helîme Omerî’nin müzik dinletisi yapılacak.