Diyarbakır'da yoğun bakımda yer olmadığı için evine gönderilen yurttaş hayatını kaybetti

Diyarbakır'da yoğun bakımda yer olmadığı için evine gönderilen yurttaş hayatını kaybetti

Diyarbakır'da koronavirüs testi pozitif çıkan Serkan Geray isimli yurttaş, hastanelerdeki yoğun bakım ünitelerinde yer kalmadığı için evine gönderilmesinin ardından hayatını kaybetti.

Türkiye'yi etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını henüz tam olarak kontrol altına alınamadan başlatılan 'normalleşme süreci'nin ardından salgına karşı alınan tedbirlerin gevşetilmesi sonucu vaka sayılarında ciddi artış yaşanıyor. Vaka sayılarının hızla artış gösterdiği şehirlerden olan Diyarbakır'da Covid-19 testi pozitif çıkan 44 yaşındaki Serkan Geray isimli yurttaş, hastanelerdeki yoğun bakım ünitelerinde yer kalmadığı gerekçesiyle evine gönderilmesinin ardından fenalaşıp hayatını kaybetti.

Gazete Karınca'dan Lezgin Akdeniz’in haberine göre, nefes darlığı ve yüksek ateş şikâyetiyle hastaneye başvuran Geray'ın koronavirüs testi pozitif çıktı. Geray, hastanede yer olmadığı için evinde karantina altına alındı. Evinde fenalaşmasının ardından hastaneye kaldırılan Geray, hayatını kaybettii.

'SALGIN KONTROL ALTINA ALINAMIYOR'

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hekimlik yapan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konsey Üyesi Halis Yerlikaya, bölgede salgın riskinin gün geçtikçe daha da arttığını belirttiği açıklamasında "Maalesef salgın kontrol altına alınamıyor. Gelinen aşamada sağlık çalışanları giderek tükenmektedir. Siyasal iktidarın salgın ile ilgili bir mücadele stratejisi görünmüyor. Toplum adeta kaderine terk edilmiş durumda" şeklinde konuştu.

Halis Yerlikaya şunları söyledi:

"Pandemi ile mücadelede sadece bireylerin alacağı bireysel önlemlere bırakıldığını ve bulaşıcılığın azaltılamamasında vatandaşın suçlu olarak işaret edilmesinin sorunlu bir yaklaşım olduğunun altını çizen Yerlikaya, “Salgın ile mücadele şeffaf bir şekilde yürütülmemektedir. Toplum katılımı önemsenmemektedir. Kamuoyuna yeterli bilgi verilmemektedir. Açıklanan rakamlar gerçekliği ifade etmemektedir. Çok sayıda hastanın Covid-19 ile yaşamını yitirdiği bilinmektedir.

Bölgede birçok hastanede yataklar tamamen doldu. Yoğun bakım ünitelerinde yer bulunamamakta. Yeterli sayıda test yapılmamakta. Artan hasta sayısına rağmen temaslılara test yapılmamakta. Test olanakları yetersiz kalmakta. Tüm bunların sonucunda birinci dalganın ikinci piki ile karşı karşıyayız. Durum vahim bir tabloya doğru gitmektedir."

'BAKANLIĞIN TOPLUM SAĞLIĞINI ÖNEMSEMEDİĞİ ORTADADIR'

 Diyarbakır Tabip Odası (DTO) tarafından yapılan açıklamada da Dicle Üniversitesi’nde testlerin durdurulduğu belirtildi.

DTO'nun sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"İlimizde günlük vaka sayısı 400-500 bandında seyrederken, Dicle Üniversitesinde ve özel hastanelerde PCR testi yapılmamaktadır. 3 gündür ilimizde sadece Eğitim Araştırma hastanesinde, kısıtlı sayıda test yapılmaktadır.

Bakanlığın toplum sağlığını önemsemediği ortadadır. Herkesi duyarlı olmaya, İlimizdeki sağlık yöneticilerini pandeminin ciddiyeti ile hareket etmeye davet ediyoruz."

 

DAHA FAZLA