Diyarbakır'da şiddetli patlama: 8 kişi hayatını kaybetti, 100 kişi yaralandı

Diyarbakır'da şiddetli patlama: 8 kişi hayatını kaybetti, 100 kişi yaralandı

Diyarbakır Merkez Bağlar ilçesinde çok şiddetli patlama gerçekleşti. 8 kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda yaralı olduğu bildiriliyor.

Güncelleme 12.34

Başbakan Binali Yıldırım saldırıda 2'si polis 8 kişinin hayatını kaybettiğini ve yaralanan 100 klişiden 93'ünün taburcu edildiğini söyledi.

Güncelleme 09.38

Diyarbakır Valiliği tarafından patlamayla ilgili olarak bir açıklama yapıldı.

Açıklama şöyle:

"Cuma günü saat 08.00 sıralarında İlimiz Bağlar İlçesinde bulunan Aydın Arslan Bulvarı’nda Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasına yakın bir noktada, sivil vatandaşlarımızın ve öğrencilerin yoğun olarak bulunduğu bir bölgede, bölücü terör örgütü mensuplarınca bomba yüklü araçla yapıldığı değerlendirilen bir patlama meydana gelmiştir.

Patlamayla ilgili olarak kamuoyuna ilerleyen saatlerde daha ayrıntılı bilgiler verilecektir. Yaralılar hastanelere intikal ettirilmiş olup, tedavilerine başlanmıştır.

Birlik ve beraberliğe daha fazla ihtiyaç duyulan böyle günlerde, haklımızın sağduyuyla hareket etmesi ve yapılan resmi açıklamalara itibar etmesi büyük önem arz etmektedir."


Güncelleme 09.16

AA'nın geçtiği bilgiye göre, Radyo Televizyon Üst Kurulu, Başbakanlığın yazısı ile Diyarbakır Bağlar'daki patlamaya ilişkin geçici yayın yasağı getirdi.

İhlas Haber Ajansı muhabiri patlamada 50 kişinin yaralandığını ve patlamanın ardından çatışmalar yaşandığını bildirdi.

Güncelleme 08.53

NTV'nin geçtiği bilgiye göre 1 kişi hayatını kaybetti 30 kişi ise yaralandı.


DHA'nın aktardığına göre, bu sabah Diyarbakır'daki patlamanın Diyarbakır E Tipi Cezaevi'ne yaklaşık 200 metre uzaklıkta bulunan, daha önce polis okulu olarak kullanılan Emniyet Müdürlüğü binasının olduğu yerde meydana geldiği belirtildi. Patlamanın şiddetiyle çevredeki binaların bazıları hasar gördü.

DHA muhabiri ilk belirlemelere göre saldırının bomba yüklü araçla yapılmış olduğunu ve en az 6 yaralı olduğunu söyledi.