Diyarbakır'da şiddetli patlama

Diyarbakır'da şiddetli patlama

Diyarbakır Valiliği, maket uçaklarla saldırı girişiminde bulunulan 8. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda herhangi bir zayiatın olmadığını duyurdu.

Diyarbakır'da, sesi kentin birçok noktasından duyulan bir patlama meydana geldi. Patlama sonrası açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 8. Ana Jet Üs Komutanlığı'na 2 maket uçakla saldırı girişiminde bulunulduğunu ve maket uçakların etkisiz hale getirildiğini, herhangi bir zayiatın olmadığını duyurdu.

Konuya ilişkin ilk resmi açıklamayı yapan İSüleyman Soylu, Diyarbakır'da bir askeri tesise 2 maket uçakla saldırı girişiminde bulunulduğunu ve maket uçakların etkisiz hale getirildiğini belirtti. Soylu, "Diyarbakır’da bir askeri tesise 2 maket uçakla saldırı teşebbüsünde bulunulmuş, maket uçaklar etkisiz hale getirilmiştir. Herhangi bir zayiat yoktur" açıklamasında bulundu.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Diyarbakır Valiliği de, maket uçaklarla saldırı girişiminde bulunulan 8. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda herhangi bir zayiatın olmadığını bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, saat 00.30 sularında Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığına maket uçaklarla saldırı girişiminde bulunulduğu belirtildi.

Açıklamada şöyle denildi:

"Bu gece saat 00.30 sularında Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü Komutanlığına uçak maketi ile bir saldırı girişiminde bulunulmuştur. Söz konusu saldırı maketi düşürülmüş olup Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü Komutanlığımızda herhangi bir zayiat mevcut değildir. Kamuoyuna duyurulur"

MSB: ÜSSÜMÜZDE GEREKLİ FİZİLİ TEDBİRLER ALINMIŞTIR

Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Diyarbakır’da bulunan 8’inci Ana Jet Üs Komutanlığımıza 00:30 civarında maket uçaklarla saldırı girişiminde bulunulmuştur. Üssümüzde herhangi bir hasar ve zayiat meydana gelmemiştir. Üssümüzde gerekli fiziki tedbirler alınmıştır."