Diyarbakır'da Melek Aslan, erkek kardeşi tarafından sokak ortasında öldürüldü!

Diyarbakır'da Melek Aslan, erkek kardeşi tarafından sokak ortasında öldürüldü!

Diyarbakır'da Melek Aslan, kendisini Adıyaman'dan ziyarete gelen erkek kardeşi Mustafa Aslan tarafından vurularak öldürüldü.

İleri Haber

Adıyaman'dan ablasının yaşadığı Diyarbakır'a giden 21 yaşındaki Mustafa Aslan, 24 yaşındaki ablası Melek Aslan'ı tabancayla 4 el ateş ederek öldürdü.

Kadın cinayeti, öğle saatlerinde merkez Yenişehir ilçesindeki Kooperatifler Mahallesi'ndeki Sanat Sokağı'nda meydana geldi. Mustafa Aslan, ablası Melek Aslan ile buluşmak için Adıyaman'dan Diyarbakır'a geldi. Sanat Sokağı'nda ablası ile görüşen katil zanlısı, yanında bulundurduğu tabancayı çıkarıp, 4 el ateş etti. Kurşunlarına isabet ettiği Melek Aslan yere yığılırken, olay yerine çok sayıda polis ekibi geldi.

Melek Aslan, çağrılan ambulansla hastaneye götürülürken yolda yaşamını yitirdi. Mustafa Aslan ise polisler tarafından gözaltına alındı.

KATİL TUTUKLANDI

Ablasını öldüren Mustafa Aslan, gece yarısı savcılık sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan Aslan, tutuklandı.

Aslan, emniyet ve savcılık sorgusunda ablasını "namus meselesi" bahanesiyle öldürdüğünü söyledi.

Öte yandan Melek Aslan'ın hakkında uzaklaştırma kararı aldırdığı ve cinayetin azmettiricisi olduğu düşünülen eski erkek arkadaşı Orhan V. polis tarafından aranıyor.

Mezopotamya Ajansının aktardığına göre Orhan V.’nin, taciz ve tehdit ettiği Melek Aslan’ın ailesini aradığı, bunun üzerine Mustafa Aslan’ın Adıyaman’dan Diyarbakır’a gelerek Melek’i katlettiği aktarıldı.

MELEK ASLAN'IN KATLEDİLDİĞİ YERDE AÇIKLAMA: "ASLAN'IN KATLEDİLMESNİN SORUMLUSU KADIN DÜŞMANLIĞIDIR"

Dicle Amed Kadın Platformu, Melek Aslan'ın öldürüldüğü Sanat Sokağı'nda eylem yaptı. Açıklamada Aslan'ın ölmesinde tek sorumlunun kardeşi değil aynı zamanda kadın düşmanlığı olduğu vurgulandı, erkek şiddeti çarkının dizayn edilmesinden vazgeçilmeden katliamların önlenemeyeceği vurgunlandı.

Platform adına açıklamayı okuyan Nihal Yanık, "Kadınların yaşamını güvence altına alan başta İstanbul Sözleşmesi’ni ve her türlü koruyucu uygulamayı yürürlükten kaldırarak, erkek faillere iyi hal indirimleri vererek ya da tutuksuz yargılama ile erkek şiddetinin çarkını dizayn etmekten geri durmayarak şiddetin ve kadın katliamlarının önlenmesi mümkün olmayacaktır" dedi.

Melek Aslan’ın katledilmesinde diğer sorumluluğun Sakarya’dan Adıyaman’a oradan Diyarbakır’a uzanan kadın düşmanlığı olduğunu vurgulayan Yanık, şöyle devam etti:

"Bu olay bize Türkiye’nin her kentinde kadına yönelik şiddetin, kadın katliamlarının nasıl organize bir şekilde uygulanabildiğini gösteriyor. Uzaklaştırma kararına rağmen harekete geçen erkek zihniyeti, kendini Sakarya’dan Adıyaman’a oradan da Diyarbakır’a kadar var etmiştir. Her yerde kadını katledenler erkek zihniyeti, erkek politikalarıdır."

CİNAYETİN AZMETTİRİCİSİ GÖZALTINA ALINDI

Diyarbakır'da kardeşi Mustafa Aslan tarafından katledilen Melek Aslan cinayetinde azmettirici olduğu suçlamasıyla ekiplerce aranan Orhan Vatansever, Sakarya'da gözaltına alındı.

DHA'nın habere göre, Sakarya’nın Serdivan ilçesinde bir evde gözaltına alınan 35 yaşındaki Vatansever, emniyetteki işlemlerinin ardından İstanbul’a oradan da Diyarbakır’a gönderildi.

DAHA FAZLA