Diyarbakır’da ‘karpuzlu çocuk ve tatlıcı’ heykelleri kaldırıldı

Diyarbakır’da ‘karpuzlu çocuk ve tatlıcı’ heykelleri kaldırıldı

Tartışmalara neden olan karpuz içindeki çocuk ve tatlıcı heykelleri düzenleme için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından kaldırıldı.

Diyarbakır’da havalimanı yolundaki karpuz içindeki çocuk ve tatlıcı heykelleri, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenleme amaçlı kaldırıldı.

Gazete Duvar sitesinde yer alan habere göre, Diyarbakır Havaalanı çevre yolundaki Yonca Kavşağı’na konulan heykellerden karpuz içinde çocuk ve tatlıcı figürleri olan heykeller, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenleme yapılması için kaldırıldı.

NE YAŞANDI?

Diyarbakır Barosu Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu, kentte tartışmalara neden olan heykellerin kaldırılması için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine idari başvuruda bulunmuştu.

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediyesi kayyımı Münir Karaloğlu, tepkilerle ilgili yaptığı ilk açıklamada heykelleri savunmuştu. Karaloğlu, karpuz içindeki çocuk heykeli için yapılan eleştirilerle ilgili olarak çocuğun iki dişi olduğuna dikkat çekerek, “Çocukları ayrıştırmayın” demişti.