Diyarbakır’da festival yasağı

Diyarbakır’da festival yasağı

‘Hangi İnsan Hakları Film Festivali’nin Diyarbakır ayağı yasaklandı.

Documentarist tarafından İnsan Hakları Haftası kapsamında bu yıl 9’uncusu düzenlenen ‘Hangi İnsan Hakları Film Festivali’nin Diyarbakır ayağı valilik tarafından yasaklandı. Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre İnsan Hakları Diyarbakır Şubesi’nin (İHD) desteği ile Amed Şehir Tiyatrosu sahnesinde 15-16-17 Aralık tarihlerinde gösterimi yapılması planlanan filmlerin yasaklandığını İHD’ye bildiren polisler herhangi bir gerekçe göstermedi.  

Gösterimi planlanan filmler şöyleydi: Radyo Kobanê, Elif, Çimentonun Tadı, Coğrafyalar, Kaya, Dönüş, Hediye, Uçurumun Kıyısında Türkiye, Boğulduğum İçin Üzgünüm, Meryem, Bir şehrin KHK’sı.  

'HANGİ İNSAN HAKLARI FESTİVALİ'

Bu yıl 9'uncusu düzenlenen ve teması "Evimiz Nerede?" olan "Hangi İnsan Hakları Film Festivali"ni Documentarist organize ediyor. İstanbul, Diyarbakır ve Van’da sinemaseverlerle buluşması planlan 40’a yakın farklı temalarda film gösteriliyor. Dünyanın pek çok yerindeki hak ihlali ve mücadeleleri konu alan filmlerin yanı sıra, festivalde birçok güncel konu üzerine söyleşi ve formlar düzenleniyor.