Diyarbakır'da ev baskınları: Jandarma bir yurttaşın kolunu kırdı, bir köpeği katletti

Diyarbakır'da ev baskınları: Jandarma bir yurttaşın kolunu kırdı, bir köpeği katletti

Diyarbakır’da köylere yapılan ev baskınlarında çok sayıda kişi gözaltına alınırken; jandarma, bir yurttaşın kolunu kırdı, baskın yaptığı evlerden birin köpeğini de silahla vurarak katletti.

Diyarbakır’da köylere yapılan ev baskınlarında çok sayıda kişi gözaltına alınırken, ablukaya alınan köylere giriş ve çıkışlara da izin verilmiyor. 

Diyarbakır’ın Karacadağ bölgesine bağlı Duger, Alankoz (Yalankoz); Arvali, Kabahıdır, Kılıçkaya ile Kayapınar ilçesine bağlı Kırkali ve Çınar ilçesine bağlı Çakırturmaz köylerine bu sabah saatlerinde jandarmalar tarafından ev baskınları düzenlendi. Çok sayıda kişinin gözaltına alındığı öğrenilirken, gözaltına alınan kişilerin işkence gördükleri belirtildi. 

GÖZALTINA ALINAN YURTTAŞIN KOLU KIRILDI

JinNews'ta bulunan habere göre, ablukaya alınan köylere yurttaşların giriş çıkışlarına izin verilmezken, evlerde aramaların halen devam ettiği öğrenildi. Baskınlarda Duger köyünde gözaltına alınan İsmet Akar’ın kolunun kırıldığı belirtildi. 
 
YURTTAŞLAR DARP EDİLDİ, EVİN KÖPEĞİ KATLEDİLDİ

Kayapınar’ın Pirinçlik mahallesinde de Mahmut Bırak’ın evi sabah saatlerinde basıldı. Baskın sırasında kimsenin bulunmadığı evin kapıları jandarma tarafından kırıldı, evin köpeği de ateş edilerek katledildi. Yurttaşların yere yatırılıp başlarına silah dayandığı belirtilirken, bu sırada aynı aileden olan Süleyman Bırak, Mahmut Bırak ve Cafer Bırak’ın darp edildiği öğrenildi. 

Gözaltına alınanlardan isimleri öğrenilenler şöyle: Murat Çetin, Fırat Çetin (Kırkali köyü); Alankoz köyü İsmet ve Hakan Yıldız,  Duger köyü İsmet Akar, Arvali köyü Mehmet Akyüz, Kabahıdır köyü muhtarı Nail Toprak, Kılıçkaya köyü Abdullah ve İbrahim Çiftçi,  Çınar Çakırtutmaz köyü Abdulkadir Eken ve oğlu, Kayapınar merkez Abdulkadir Yağar, Pirinçlik mahallesi Mahmut Bırak ve Ahmet Derse.” 

Köylerdeki aramalar ve abluka devam ediyor.