Diyarbakır'da ev baskınları: Çok sayıda gözaltı

Diyarbakır'da ev baskınları: Çok sayıda gözaltı

Aralarında HDP, DBP ve MEBYA-DER yöneticilerinin olduğu çok sayıda kişi sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarıyla gözaltına alındı.

Diyarbakır’ın kent merkezi ve ilçelerinde sabah saatlerinde birçok adrese polis baskını yapıldı. Yapılan baskınlarda çok sayıda kişi gözaltına alınırken, polis gözaltı gerekçelerine dair bilgi vermedi.

Alınan ilk bilgilere göre baskınlarda, Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEBYA-DER) Eş Başkanları Yüksel Almas ve Şehmus Karadağ, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Yöneticisi Hatice Güneş, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kayapınar İlçe Eş Başkanı Hanım Altındağ, HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ’ın babası Zeki Dağ ile birlikte MEBYA-DER üyesi Ayşe Çelikbilek, Hatun Aslan ve Fetullah Işıktaş isimli kişiler gözaltına alındı.

MA'nın haberine göre, gözaltına alınanlar Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Gözaltı gerekçelerine dair bilgi verilmezken, gözaltı sayısının artabileceği öğrenildi.