Diyarbakır'da bir kadın, boşandığı erkek tarafından 4 yerinden bıçaklandı

Diyarbakır'da bir kadın, boşandığı erkek tarafından 4 yerinden bıçaklandı

Diyarbakır’da 38 yaşındaki E.Y. boşandığı ve hakkında uzaklaştırma kararı olan erkek tarafından 4 yerinden bıçaklandı.

Geçen cumartesi günü Diyarbakır’da bir özel hastanede hemşire olarak çalışan, 4 çocuk sahibi E.Y. (38) 17 ay önce boşandığı ve uzaklaştırma kararı bulunan Murat Ç. isimli erkek tarafından çalıştığı hastanede bıçaklı saldırıya uğradı. Hastane personeli tarafından acil servise götürülen kadın tedavi altına alındı. Olayın ardından hastaneden kaçan Murat Ç. henüz bulunamadı.

Tedavisinin ardından taburcu edilen E.Y. kendisini bıçaklayan erkeğin en ağır cezayı almasını istediğini ekleyerek olayı anlattı:

 "4 çocuk annesiyim, 18 yıldır evliydim. 17 ay önce açtığım boşanma davasıyla sona erdi evliliğim. Eski eşim hiçbir zaman bunu hazmetmedi. Sürekli hakaret ve tehditleri devam etti. 3 defa uzaklaştırma aldırdım, 8 şikayetim var. Bir çözüm bulamadım. En son yine tehdit mesajı attı. Ben de polise şikayet ettim. Şikayet sonrası daha çok sinirlendi. Bana 'bir daha polise şikayet edersen seni öldürürüm demiştim' diye mesaj attı. Ben de her zamanki hareketleri diye çok ciddiye almadım ama korkuyordum. Sabah her zamanki saatimden 1 saat önce işe taksiyle gittim. İş yerine gelmez diye düşündüm. Bunun için rahat bir şekilde hastalarla ilgileniyordum. Birden bire yanıma hızlı bir şekilde gelip bıçağı sapladı. Kalbimi hedef aldı. Refleks ile kendimi çevirdim, omzuma saplandı. 4 bıçak darbesi aldım. Kendimi ancak bu kadar koruyabildim.''

‘ÖLMEK İSTEMİYORUM’

Lütfen sesimi duyun diyerek yetkililerin Murat Ç. hakkında acilen işlem başlatması gerektiğini söyleyen E.Y. ''Ölmek istemiyorum. Kalabalıktan faydalanıp, kaçtı. Şu an kaçak ve can güvenliğim yok. Bu şahsın hemen yakalanıp en ağır ceza almasını istiyorum. Bunun için ölmem mi gerekiyor? Sesimi lütfen duyun" dedi.

DAHA FAZLA