Diyarbakır'da aşı çağrısı: Toplumsal sorumluluğumuz
TTB Merkez Konsey Üyesi Halis Yerlikaya, vaka sayılarında artış olduğunu belirterek, aşı olmanın şart olduğunu söyledi.
Diyarbakır Tabip Odası, yurttaşları aşı olmaya teşvik etmek amacıyla Diyarbakır Barosu Tahir Elçi Salonu'nda "Aşı olmak toplumsal sorumluluğumuzdur" konulu panel düzenledi. Panelin yapıldığı salona "Aşı olmak toplumsal sorumluluğumuzdur" pankartı asıldı. Panelist olarak TTB Merkez Konsey Üyesi Halis Yerlikaya, Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Elif Turan, TTB Pandemi Çalışma Gurubu Üyesi Dr. Levent Akyıldız ve HDP Batman Milletvekili Dr. Necdet İpekyüz katıldı.
ANADİLDE ANLATILMALI
Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre, Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Elif Turan, toplumun yüzde 70'inin aşı yapması gerektiğini ve pandemiden çıkış noktasının aşılarla olabileceğini dile getirdi.
Dünya üzerindeki eşitsizliğine dikkat çeken TTB Pandemi Çalışma Gurubu Üyesi Dr. Levent Akyıldız ise, "Günlük aşı sayısı 1 milyonun altında. Topyekun mücadele ile halkı aşıyla buluşturmamız gerekiyor. İlk doz aşı yüzde 45'lerde, Diyarbakır için ise yüzde 22 oranında. Bu, şu demek: Hepimiz güvende değilsek hiç birimiz güvende değiliz. Hepimiz güvendeysek pandemi kontrol altındadır" dedi.
'SAVAŞ İÇERİSİNDEYİZ'
Vaka sayılarında son zamanlarda yaşanan artışlara dikkat çeken TTB Merkez Konsey Üyesi Halis Yerlikaya, "Büyük bedeller ödedik. TTB olarak çeşitli çağrılar yaptık, Sağlık Bakanlığına sorular sorduk. Ne yazık ki sesimizi duymadılar. Her evden bir yakınımızı kaybettik. Bu pandemiyi bu biçimde yaşamayabilirdik. Pandemiyle tek başına kurtuluş mümkün değil ama daha az bedelle atlatılabilinirdi. Turkuaz tablo kara bir tabloya dönüştü. Sağlık Bakanı hakikatleri gizlediği gibi rakamları da gizledi. Önceliğin toplum sağlığı olması gerektiğini söyledik ama dikkate alınmadı, toplum önemsenmedi, talepler dikkatte alınmadı. Bir savaşın içerisindeyiz. Bu savaştan çıkabilmek için bütün katmanlar dahil olması gerekiyor. Yoksul halka sosyal destek sağlanmadı. Son dönemde karantina uygulamaları bakanlık tarafından yapılmadı. Bununla birlikte kayyumlar var. Eğer bu kentte seçilmiş Eşbaşkanımız Selçuk Mızraklı olsaydı mahalle ve ilçelerde çalışma yürütmüş olurdu. Böylece kırmızı yerler olmazdı. Hep beraber bu süreci tartışalım. Yakınlarımıza, sevdiklerimize karşı sorumluluklarımız var. Bu haritaları hep beraber değiştirmemiz gerekiyor. Bu yüzden aşı şart" diye konuştu.
'GELECEĞİMİZİ KORUYALIM'
HDP Batman Milletvekili Dr. Necdet İpekyüz, şöyle konuştu: "İsveç'ten Batmanlı hasta Türkiye' ye getirdi diye algılar yaratıldı. Öyle oldu ki Batman'da insanlar yatak bulamadı, Cizre'de insanlar evlerinden çıkacak ortam bulamadı. Böyle bir ortamdan geldik. Çaba yürüten insanları unutmamak gerekiyor. Bireylere ait sorumluluklarımız var. En büyük sorumluluk devletindir. Evde kal diyorsa bunun ortamını yaratmalıdır. Özellikle anadilinde HDP olarak çok çalıştık, yayınlar yaptık. Yeterli mi değil, yerel yönetimler olmadan olmuyor. Halkımızla birlikte kendi geleceğimizi korumamız gerekiyor. Biz aşıyı biliyoruz. Aşı konusunda daha özendirici olmalıyız."