Diyarbakır’da ambulansın önü ‘yol vermediği’ gerekçesiyle kesildi

Diyarbakır’da ambulansın önü ‘yol vermediği’ gerekçesiyle kesildi

Saldırıya uğrayan sağlık çalışanlarından 4’ü yaralandı.

Diyarbakır’da seyir halindeki bir ambulansın önü, “yol vermediği” gerekçesiyle bir otomobil tarafından kesildi. Ambulanstaki sağlık çalışanlarını darbeden şüphelilerden 3’ü gözaltına alındı.

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine bir hasta bıraktıktan sonra istasyona dönmek üzere yola çıkan ve içinde sağlık çalışanları Z.E., Ş.Ö., E.D. ile stajyer öğrenci V.T.’nin bulunduğu ambulans, kendilerine yol vermediği gerekçesiyle otomobil içerisinde bulunan bir grup tarafından taciz edildi.

BIÇAKLA SALDIRDILAR

Otomobillerle ambulansın önünü kesen şüpheliler, araçtan indirdikleri sağlık çalışanlarına bıçakla saldırdı. Olayda sağlık çalışanı Z.E.’nin başına aldığı darbeler nedeniyle burnu kırılırken, Ş.Ö.’nün ise bıçaklı saldırı sonucunda kolunda kesik oluştu. Kadın sağlık çalışanı E.D. ile stajyer öğrenci V.T. de saldırganlar tarafından darbedildi. 

Saldırı sonrası olay yerine gelen bir başka ambulansın çalışanları tarafından kurtarılan yaralı sağlık çalışanları Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan yaralılardan Ş.Ö.’nün koluna 30 dikiş, Z.E.’nin ise başına 20 dikiş atıldı.

3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Sağlık çalışanları, saldırıyla ilgili şikayetçi olurken, Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin olayla ilgili başlattığı soruşturmada, saldırıya karıştığı belirlenen gruptan 3 kişiyi yakalanarak gözaltına alındı. Olaya ilişkin başlatılan soruşturmanın sürdüğü bildirildi.  

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, saldırıya tepki gösterdi.