Diyarbakır'da 6 yaşındaki çocuk boğularak öldürüldü

Diyarbakır'da 6 yaşındaki çocuk boğularak öldürüldü

Diyarbakır'da 6 yaşındaki Evin Teker'in boynunda iple boğulma izlerinin tespit edilmesi üzerine savcılık ise cinayete ilişkin soruşturma başlattı.

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde 6 yaşındaki Evin Teker, dedesinin evinin bahçesinde ölü bulundu. Teker'in boğazında iple boğulma izleri olduğu tespit edildi.

Çocuk cinayeti, dün akşam saatlerinde Bismil ilçesine bağlı Tekel Mahallesi'nde meydana geldi. Evren Teker, eşiyle pamuk tarlasına gitmeden önce kızı Evin'i babası İsmet Teker'in evine bıraktı. Bir süre sonra torunu Evin'in, evinin bahçesinde hareketsiz halde yattığını gören dede İsmet Teker, yakınlarına haber verdi.

Yakınları tarafından Bismil Devlet Hastanesi’ne kaldırılan küçük kız burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Küçük kızın yakınları hastanede verdikleri ilk bilgide çocuğun sara hastası olduğunu, nöbet geçirdiğini, nöbet geçirdiği esnada kimse yanında olmadığı için bir saate yakın nefessiz kaldığından dolayı öldüğü bilgisini verdi.

Acil doktorlarının yaptığı ilk incelemede ise, çocuğun boynunda ip izi olduğu ve Evin’in iple boğularak öldürüldüğünün belirlenmesi üzerine emniyete haber verildi. Dede İsmet Teker, savcılığa verdiği ifadede akşam evin balkonunda otururken uykuya daldığını, belirli bir miktar uyuduktan sonra uyandığını, uyandığında torunu Evin’i etrafında bulamayınca onu aramaya başladığını söyledi. Torunu Evin’i duvar dibinde oturur vaziyete ve kafasını da duvara dayalı halde bulduğunu aktaran İsmet Teker, onun orada uyuduğunu sandığını uyandırmak için seslendiği ve yokladığı esnada torunun cansız bedeninin yere yığıldığını söyledi.

Küçük kız çocuğunun cansız bedeni otopsi yapılmak üzere Diyarbakır Adli Tıp Kurumuna sevk edilirken olaya ilgili savcılık soruşturma başlattı.

DAHA FAZLA