Diyarbakır'da 1 Eylül eylemi: 'Şimdi barışı haykırma zamanı'

Diyarbakır'da 1 Eylül eylemi: 'Şimdi barışı haykırma zamanı'

1 Eylül Dünya Barış Günü Mitingi için Diyarbakır Ofis AZC Plaza önünde toplanan kalabalık polisler tarafından abluka altına alındı. Yurttaşlar polis ablukasına rağmen basın açıklamasını gerçekleştirdi.

1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla Diyarbakır’da 4 Eylül’de düzenlenmek istenen mitinge, “o gün başka eylem ve etkinlik var" denilerek izin verilmedi.

Yasaklama kararıyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Diyarbakır Emek ve Demokrasi Platformu, söz konusu mitingin güvenlik sorunu oluşturmasının mümkün olmadığını kaydetmişti.

Emek ve Demokrasi Platformu, mitinge izin verilmese de 4 Eylül günü Sanat Sokağı’na yapılacak açıklamaya katılım çağrısı yapmıştı.

Bugün için yapılan çağrı sonrası Diyarbakır Ofis AZC Plaza önünde toplanan kalabalık polisler tarafından abluka altına alındı.

Yurttaşlar polis ablukasına rağmen basın açıklamasını gerkçekleştirdi.

Basın açıklamasına HDP Milletvekilleri Garo Paylan, Remziye Tosun ve Sıddık Taş da katıldı.

Eylemde konuşan HDP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Saruhan Oluç, "Diyarbakır'da atanmış bir İçişleri Bakan Yardımcısı ve atanmış Aile ve Sosyal İşler Bakanı bizim işgal atlında olan il binamız önünde açıklama yapabiliyor. Bugün burada hukusuz şekilde bizi engelleyen polis, kılını kıpırdatmıyor. Onlar atandı, bizler halkın seçilmişleriyiz. Asla susmayız, sizin yasaklarınıza boyun eğmeyiz, bunu böyle bilin" dedi.