Diyarbakır kayyumu, belediye bütçesini Adıyaman'daki AKP'li belediyeye harcama kararı aldı

Diyarbakır kayyumu, belediye bütçesini Adıyaman'daki AKP'li belediyeye harcama kararı aldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kayyumu, belediye kaynaklarını Adıyaman'ın AKP’li Samsat Belediyesi'nin ve Diyarbakır'daki Çermik Belediyesi'nin işlerine harcama kararı aldı.

Kayyum yönetimindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (DBB); Adıyaman’ın AKP’li Samsat İlçe Belediyesi’nin “düğün ve konferans salonu yapım işi” ile Diyarbakır’ın AKP’li Çermik İlçe Belediyesi’nin “hizmet binası ve çarşı caddesi sokak sağlıklaştırma yapım işi”ni belediye kaynaklarını kullanarak yapma kararı aldı.

AKP’li Adıyaman Samsat İlçe Belediye Başkanlığı, mülkiyeti Samsat Belediyesi’ne ait 400 ada ve 4 nolu parselde, düğün ve konferans salonu yapım işinin, DBB Fen İşleri Başkanlığı tarafından yapılması için belediyeye talep yazısı gönderdi. DBB'nin kayyum tarafından oluşturulan belediye meclisi de bu talebi 18 Aralık 2020’deki toplantıda görüştü.

OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Mezopotamya Ajansı’ndan (MA) Cahit Özbek’in haberine göre DBB Meclis toplantısında konu üzerine yapılan görüşmede, Samsat Belediyesi’nin talebi oy birliğiyle kabul edildi. 

Bir diğer talep yazısı ise AKP’li Çermik İlçe Belediyesi tarafından DBB Meclisi’ne gönderildi. Çermik Belediyesi, Çermik Belediyesi hizmet binası ve Çarşı Caddesi Sokak Sağlıklaştırma Projesi yapım işlerinin, DBB tarafından yapılmasını talep etti. Talep üzerine 16 Aralık’ta toplanan DBB Meclisi, Çermik Belediyesi’nin talebini de oy birliğiyle kabul etti.

31 Mart 2019’deki seçimin ardında belediye yönetimine gelen ve yerine kayyum atanan HDP'li Eş Başkan Selçuk Mızraklı, kayyumun Kasım 2016’da sıfır borçlu olan DBB’yi 2 yıl 5 aylık zaman içinde 759 milyon borçlandırdığını açıklamıştı.