Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde kayyumun 'kıyak' işe alımları Soylu'ya soruldu: 'Her gün yeni bir usulsüzlük'

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde kayyumun 'kıyak' işe alımları Soylu'ya soruldu: 'Her gün yeni bir usulsüzlük'

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde kayyum tarafından yapılan usulsüz işe alımları Meclis gündemine taşındı.

İleri Haber

HDP’li Remziye Tosun, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde kayyum tarafından yapılan ‘kıyak’ işe alımları Meclis gündemine taşıdı. “Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde kayyum atandığı günden günümüze her gün yeni bir usulsüzlük ortaya çıkmaktadır” diyen Tosun, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Kayyum tarafından yönetilen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde sırf bürokrat yakını olmasından kaynaklı birçok kişinin sözleşmeli memur olarak işe alındığı iddia edilmişti. Bu kişiler arasında Karacadağ kalkındırma Ajansı Genel Sekreteri Hasan Maral’ın eşi Sevil Soysal Maral, Diyarbakır Valiliği Basın Müdürü ve Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ramazan Kızılkaya’nın eşi Nazlı Kızılkaya, Diyarbakır Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ufuk Nurullah Bilgin’in kız kardeşi Ümmü Gülsüm Bilgin başta olmak üzere birçok kişi yer almıştı.

‘HER GÜN YENİ BİR USULSÜZLÜK’

Konuyu Meclis gündemine taşıyan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun “Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde kayyum atandığı günden günümüze her gün yeni bir usulsüzlük ortaya çıkmaktadır” dedi.

İÇİŞLERİ SOYLU’YA 4 SORU

Tosun, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Önergede şu sorular yer aldı:

1- Basına yansına ve Diyarbakır’da görev yapan bürokratların bakanlığınızca kayyım atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine sözleşmeli memur olarak göreve alındıkları iddiaları doğru mudur?

2- Bu kişiler hangi ihtiyaçtan ve yeterlilikten dolayı işe alındı?

3- Bu tür usulsüz işe alımlar ile ilgili bir soruşturma başlatıldı mı?

4- Kayyımlar atandığı tarihten itibaren basına yansıyan birçok usulsüzlük vakalarından hangilerine soruşturma açılmıştır? Soruşturma açılmayan vakalar neden soruşturulmamıştır?