Diyanet'ten 'dindar nesil' projesi: Çocuk Cemaate Çocuk İmam

Diyanet'ten 'dindar nesil' projesi: Çocuk Cemaate Çocuk İmam

AKP ve Diyanet işbirliğiyle oluşturulmaya çalışılan 'dindar nesil' kapsamında Diyanet'ten ‘Çocuk Cemaate Çocuk İmam’ isimli yeni bir proje geldi. Bu proje kapsamında 4-6 yaş aralığındaki çocuklara ‘çocuk imamlar’ın namaz kıldırması hedefleniyor.

AKP ve Diyanet işbirliğiyle oluşturulmaya çalışılan 'dindar nesil' kapsamında Diyanet tekrar harekete geçti. Diyarbakır Yenişehir'de ilçe müftülüğü tarafından başlatılan 'Çocuk Cemaate Çocuk İmam' projesi kapsamında, küçük yaştaki çocuklar imam olarak yaşıtlarına namaz kıldırdı. İlçe müftülüğünün yaptığı açıklamada projenin amacının çocuklara camiyi ve namazı sevdirmek olduğu öne sürüldü.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 24 Haziran seçim çalışmaları kapsamında Diyarbakır’da düzenlediği miting için imamlara, “Namazı ehil birine bırakın, mitinge gelin” çağrısı yapan Şevket Dilmaç’ın başında olduğu Yenişehir İlçe Müftülüğü, ‘Çocuk Cemaate Çocuk İmam’ projesinin iki yıldır devam ettiğini açıkladı.

‘NAMAZI SEVDİRMEYE ÇALIŞIYORUZ’

MEB’in eğitime yönelik belirlediği, beş yaşını doldurmuş olmak şartına karşın 4-6 yaşlarındaki çocuklara dini eğitim veren Diyanet son proje kapsamında çocuklara imam kıyafeti giydirdi. Diyarbakır Yenişehir’de uygulanan projenin hedefinin çocuklara camiyi ve namazı sevdirmek olduğunu söyleyen İlçe Müftüsü Dilmaç, “Çocukları camiye çekmek için Yenişehir Müftülüğü olarak bu konuya özen gösteriyoruz. Çünkü çocuklarımız geleceğimizdir ve geleceğimizin heba olmasına gönlümüz el vermiyor. Bunun için bütün camilerimizde ve kurslarımızda hem kızlarımıza hem erkek çocuklarımıza personelimiz tarafından namazın önemi ile anlamı anlatılmakta ve cemaatle namaz kılarak bu ibadeti onlara sevdirmeye çalışıyoruz” dedi.

RESMİ SİTEDE İMAM OLMA ŞARTI ‘ERGEN’ OLMAK

BirGün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre, Diyanet’in resmi internet sitesi üzerinden sorulan, “Kimler imamlık yapabilir?” sorusuna, “İmamlık yapacak kişinin, imamet ehliyetine sahip yani dini bilgisi yeterli, Kuran’ı güzel okuyan, akıl sağlığı yerinde, buluğa ermiş ergen birisi olması gerekir” yanıtı veriliyor.

 

DAHA FAZLA