Diyanet’e bağlı Kuran kursunda 13 çocuğa cinsel istismar Meclis gündeminde

Diyanet’e bağlı Kuran kursunda 13 çocuğa cinsel istismar Meclis gündeminde

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Giresun'un Alucra İlçesi'ndeki bir hafızlık kursunda yaşanan tacizin araştırılması için önerge verdi. 

Giresun'un Alucra İlçesi'ndeki bir Diyanet’e bağlı Kuran kursunda hafızlık eğitimi veren Halil İbrahim U., yatılı kalan 13 çocuğa tecavüz ettiği gerekçesiyle tutuklandı.

'ÖRTBAS ETMEK İÇİN UĞRAŞTILAR'

Halil İbrahim U, adlı görevlinin akşam saatlerinde çocuklara yönelik cinsel istismarda bulunduğunu belirten Yarkadaş, "Ne yazık ki; bu suça ortak olan iki de öğretmen var. M.Y ve S.U adlı öğretmenler de tacizin örtbas edilmesi için uğraşmışlardır'' ifadesini kullandı. 

'GÖREVLİYİ İŞKUR İŞE ALMIŞ'

Kursta öğrencileri taciz eden H.İ.U'nun  İŞ KUR tarafından işe alındığını da belirten Yarkadaş, "Bu kişi, hangi kriterlere ve neye göre seçilmiştir'' sorusunu da yöneltti. 

'AKP'LİLER NASIL HAZMEDİYOR?’

Öte yandan, gazetecilere konuya ilişkin açıklama yapan CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, "Öğrencilere yönelik taciz vakalarında patlama yaşanıyor. AKP ise bunları önlemek yerine üstünü örtmeye suçluları korumaya çalışıyor. Giresun'daki son örnek de bunu gösteriyor. İfadeleri okuyunca midem bulandı. AKP bunları nasıl hazmediyor anlamış değilim'' dedi. 

MERSİN'DE DE YAŞANDI

Yarkadaş, üç gün önce Mersin'deki bir okulda da dört öğrencinin tacize uğradığını belirterek, "Öğretmen ne yazık ki; serbest bırakıldı ve görevine devam ediyor. Tacize uğrayan kız öğrenciler ise büyük bir şok yaşıyor'' diye konuştu. 

DAHA FAZLA