Diyanet Başkanı: Camileri çocuklarla süsleyin

Diyanet Başkanı: Camileri çocuklarla süsleyin

Skandal fetvalarıyla ünlü Diyanet’in Başkanı Erbaş, çocukların camilere getirilmesini isteyerek “Çocuklar camilerin süsüdür. Camiler çocuksuz mahzun, buraya getirin” dedi. Erbaş, Saray’daki camiden İsrail’e karşı cihat çağrısı da yaparak “Kafileler halinde Mescid-i Aksa’ya gidelim” dedi.

Meryem Yıldırım / @meryem_yildrim

Kadın ve çocuk düşmanı skandal fetvalarıyla ünlü Diyanet’in Başkanı Prof.Dr. Ali Erbaş, başkentin göbeğinden cihat çağrısı yaptı. ABD’nin Kudüs kararının ardından İsrail’in saldırılarıyla gündeme gelen Mescid-i Aksa ile ilgili cihat edilmesi gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Erbaş, çocuklar ve gençlerle ilgili de skandal ifadeler kullandı.
Çocukları “camilerin süsü” olarak gören Diyanet Başkanı, ailelerden çocukları camilere getirmesini isteyerek, “Camiler çocuksuz mahzun” ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLAR ONLAR İÇİN BİR ‘SÜS’!

Her gün bir yenisini eklediği icraatları ile toplumsal yaşamdan eğitime, politikadan ekonomiye kadar her alanda yaptığı müdahalelerle gün geçtikçe siyasetin merkezine yerleşen Diyanet, başkentin göbeğinde, Saray’ının içinde cihat çağrısı yaptı, çocuklarla ilgili skandal ifadeler kullandı.

KARAMAN'DA TECAVÜZ SKANDALIYLA GÜNDEME GELEN ÇATI DERNEKLE ORTAK ETKİNLİK!

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın içinde bulunan Beştepe Millet Camii’nde düzenlenen “Ailece Sabah Namazı Buluşması” adlı etkinliğe katılan Erbaş, KYK yurtlarından camiye getirildiği anlaşılan gençler ve küçük yaştaki çocuklara konuştu. Erbaş’ın katıldığı etkinlik, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Genel Müdürlüğü ve adı Karaman’da 45 çocuğa tecavüz skandalıyla gündeme gelen Karaman İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği’nin de (KAİMDER) bağlı olduğu Türkiye’deki tüm imam hatip mezunları derneklerinin çatı örgütü olan ÖNDER İmam Hatipliler Derneği’nin Ankara Temsilciliği ile ortak düzenlendi.

CİHAT ÇAĞRISI: KAFİLE KAFİLE KUDÜS’E GİDELİM!

Namaz kıldırarak cemaate hitap eden Erbaş, isim vermeden İsrail’e karşı cihat çağrısı yaptı. “İşte Kudüs, 60-70 yıldır Kudüs ağlıyor, Mescid-i Aksa ağlıyor. Mescid-i Aksa özgür değil” diyen Erbaş, “Destek İçin Kudüs’e gidelim” ifadelerini kullandı. Mescid-i Aksa’nın özgürleşmesinin yolunun Müslümanların birliğinden geçtiğini söyleyen Erbaş, gençlere Kudüs’e gitme çağrısı yaptı: “Bunun için peygamberlerden bize bir hatıra olan Kudüs’ün, Mescid-i Aksa’nın özgür olabilmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Grup-grup, kafile-kafile Kudüs’e, Mescid-i Aksa’ya ziyaretlere gitmemiz lazım. Çünkü Mescid-i Aksa, müslümanlar ne kadar çok bizleri görürse, ne kadar çok genç görürse o kadar bağrına basacaktır, o kadar mutlu olacaktır.”

‘ÇOCUKLARI CAMİYE GETİRİN’ FETVASI: BU EN MAKBUL İBADETTİR!

Konuşmasının devamında, çocukların ve gençlerin camiye getirilmelerini isteyen Erbaş, bunun “en makbul ibadetlerden biri olduğunu” savundu. Çocukların camilere getirildiği ‘manzaraların’ artması temennisinde bulundu. Gençliğin önemli olduğunu kaydeden Erbaş, “Genç, Allah katında özel bir değere sahiptir” diyerek sözlerini 15 Temmuz darbe girişimine bağlayarak “15 Temmuz gecesi hainlerin, işgalci zalimlerin şurada hemen bu camiyi bile bombalayacak kadar alçaklaştığı bir dönemde birliğimizle, beraberliğimizle hain FETÖ’cülere karşı burada şehit veren kardeşlerimiz, gazi olan kardeşlerimizin birliği ve beraberliği bu milleti kurtarmıştır” ifadelerini kullandı.

‘ÇOCUKLAR CAMİLERİN SÜSÜ, ONLARSIZ MAHZUN KALIYOR’

Camilerin çocuklarla mutlu hale geldiğini savunan Erbaş, çocukları “süs” olarak gördüğünü ifade etti. Camilerin çocuksuz olmaması gerektiğini telkin eden Erbaş’ın skandal sözleri şu şekilde: “Camilerimiz bizlerle, gençlerle, çocuklarla mutlu hale geliyor. Süsleniyor adeta camilerimiz. Cemaatsiz, çocuksuz, gençsiz camilerimiz mahzun kalıyor değerli kardeşlerim. Camilerin süsü çocuklardır, camilerin süsü gençlerdir, Müslümanlardır. 5 vakit namazda safları dolu dolu olan camilerimiz diğerlerine göre daha güzeldir, daha mutludur. Onun için beş vakit namazımızda camilerimize devam etmeye çalışalım elimizden geldiği kadar.”

KÜÇÜK ÇOCUKLARA AHİRETİ ANLATTI

Küçük çocukların olduğu camide, “ahiret ve öteki dünyadaki hayattan” söz eden Erbaş, “Bizler çok çalışacağız, dünya için ve ahiret için çok çalışacağız. Gençlerimizi bu ölçülere göre iyi yetiştirmemiz lazım” dedi. Erbaş programdan sonra aralarında çocukların da olduğu cemaatle selamlaştı.