Diyanet TV’de tayt giyen kadınlar hedef alındı!

Diyanet TV’de tayt giyen kadınlar hedef alındı!

Din İşleri Yüksek Kurulu üyesi İdris Bozkurt, Diyanet TV’de katıldığı programda tayt giyen kadınları hedef aldı.

Diyanet TV ekranların bir programa konuk olan Din İşleri Yüksek Kurulu üyesi İdris Bozkurt, tayt giyen kadınları hedef aldı.

Bozkurt, “Hepimiz kabul edelim, pantolon dediğimiz şeyler, daracık şeyler oluyor. Hele hele kadınlarımızda... Son zamanlarda da tayt şeklinde pantolonları tasvip etmek, toplumun huzuruna onunla çıkmak tasvip edilir şeyler değil. Dini kuralların ihlalidir” dedi.

Cumhuriyet’te yer alan Sefa Uyar’ın haberine göre; “Tesettür dediğimiz şey örtünmektir” diyen Bozkurt, “Bir kadının; yabancılara yani kendisine nikâh düşen yabancı kişilere karşı el, yüz ve ayak dışındaki yerlerini kapatması gerekiyor. Örtünmek dini bir vecibe. Allah’ın bir emri” dedi.

‘DİNİ KURALLARIN İHLALİDİR’

“Söz konusu yerlerin vücut hatlarını belli etmeyecek ve teni göstermeyecek şekilde kapatılması” gerektiğini söyleyen Bozkurt, pantolonu da hedef aldı. Bozkurt, “Hepimiz kabul edelim, pantolon dediğimiz şeyler, daracık şeyler oluyor. Hele hele kadınlarımızda... Son zamanlarda da tayt şeklinde pantolonları tasvip etmek, toplumun huzuruna onunla çıkmak tasvip edilir şeyler değil. Dini kuralların ihlalidir” ifadelerini kullandı.

DAHA FAZLA