Diyanet 'normalleşiyor': Yüz yüze eğitime başlandı

Diyanet 'normalleşiyor': Yüz yüze eğitime başlandı

Koronavirüsle mücadele kapsamında almadığı önlemlerle gündeme gelen Diyanet İşleri Başkanlığı, 15 Haziran'da Kuran kurslarını açmaya hazırlanırken öte yandan dün ihtisas merkezlerinde yüz yüze eğitime başladı.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını önlemleri kapsamında pek çok kez yeterli önlemleri almadığı ve insan hayatını riske atan uygulamalara imza attığı gerekçesiyle eleştirilerin hedefi olan Diyanet İşleri Başkanlığı, bu hafta başında kendisine bağlı ihtisas merkezlerinde yüz yüze eğitime başladı.

Önceki süreçte "VIP Cuma Namazı" ve umreden dönenlerin herhangi bir sağlık önlemi alınmadan evlerine yollanması ve bu yolla salgının Türkiye'de yaygınlaşması sebebiyle eleştirilerin hedefi olan Diyanet'in, MEB kararının aksine hareket ederek eğitim yılını sonlandırmaması tepki çekti.

15 Haziran'da yatılı Kuran kurslarını açmayı planlayan Diyanet, müftü ve vaiz yetiştirilmek üzere kurulan 10 ihtisas merkezinde 20-24 Temmuz tarihlerinde yapılacak olan dönem sonu sınavlarına kadar yüz yüze eğitim yapacak.

 

DAHA FAZLA