Diyanet İşleri Başkanı'ndan 'Onur Yürüyüşü' hakkında gerici açıklama

Diyanet İşleri Başkanı'ndan 'Onur Yürüyüşü' hakkında gerici açıklama

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Onur Yürüyüşü'ne ilişkin yaptığı gerici açıklamada "Anne olmayı devreden çıkaran bir kadın ve baba olmayı devreden çıkaran bir erkek tasavvuru, fıtrata, yaradılışa aykırı bir sapkınlıktır" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Onur Haftası’na ilişkin yaptığı gerici açıklamada Onur Yürüyüşü'nü "İslam düşmanı bir proje" diye nitelendirerek, "Söz konusu propagandanın, özgürlük, onur gibi kavramlarla servis edilmesi algı operasyonudur. Anne olmayı devreden çıkaran bir kadın ve baba olmayı devreden çıkaran bir erkek tasavvuru, fıtrata, yaradılışa aykırı bir sapkınlıktır" dedi.

Ali Erbaş, Diyanet'in Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından Konya’da bir otelde düzenlenen "İslam’a Karşı Küresel Meydan Okumalar Bağlamında Yeni Stratejiler" konferansına katıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yurt dışı temsilciliklerde görevli ataşeler ve din görevlilerinin katıldığı konferansta konuşan Erbaş, LGBTİ+'lar ve LGBTİ+fobi karşıtları tarafından her yıl haziran ayı sonlarında yapılan Onur Yürüyüşü’ne değinerek gerici söylemlerde bulundu.

‘YARADILIŞA  AYKIRI BİR SAPKINLIKTIR’

Anne ve baba olmayı devreden çıkaran anlayışın yaradılışa aykırı bir davranış olduğunu iddia eden Erbaş, şöyle konuştu:

”Dünyanın çeşitli yerlerinde şimdi ülkemizde de yavaş yavaş olmaya başladı, zaman zaman bazı kavramlar, organizasyonlar, cinsiyet eşitliği gibi sloganlar adı altında birtakım sapkınlıkların gündeme getirildiğini ve yaygara yapıldığını görmekteyiz. Aileyi tahrip eden, insani ve ahlaki değerleri hiçe sayan söz konusu propagandanın, özgürlük, onur gibi kavramlarla servis edilmesi bir algı operasyonu ve aldatmacadır.

'GENÇLERİ SAPKIN ANLAYIŞLARA KARŞI EĞİTMEK HEPİMİZİN GÖREVİ'

Anne olmayı devreden çıkaran bir kadın ve baba olmayı devreden çıkaran bir erkek tasavvuru, fıtrata, yaratılışa aykırı bir sapkınlıktır ve tarih boyunca bütün inançlar tarafından hem reddedilmiş, hem de lanetlenmiştir. Bu manada çocuklarımızı, ümmetin ve tüm insanlığın çocuklarını evrensel değerlerdir bunlar. Annelik ve babalıktan vazgeçen cinslerin birbiriyle evlenmelerine varıncaya kadar ileri götüren bu işi bütün insanlığın meselesidir, sadece Müslümanların meselesi değil. Bu yüzden çocuklarımızı, gençlerimizi sapkın anlayışlara karşı eğitmek, bilinçlendirmek ve korumak hepimizin vazifesidir.”

DAHA FAZLA