Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Zaman zaman 'günaydın' diyorum

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Zaman zaman 'günaydın' diyorum

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 'günaydın' ve 'tünaydın' konusunda açıklama yaptı. Erbaş bu selamlamaları zaman zaman kendisinin de kullandığını söyledi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 6 yıl önce Yeni Şafak gazetesinde yazdığı 'Ramazan Günlükleri' yazısında, “günaydın” ve “tünaydın” ifadelerini, “Cahiliye dönemi adeti” olarak nitelendirmesi ile ilgili açıklama yaptı.

Yazısında, "Cahiliye döneminde birinin evine vardıkları zaman mahremiyete saygı göstermez, ‘Sabahınız hayat olsun’ gibi sözler söylerlerdi. Bizde bazı kimselerin kullandığı, ‘Günaydın, tünaydın’ ifadelerine benzer ifadelerdi bunlar" ifadelerini kullanan Erbaş, bu ifadelerin gündeme gelmesiyle ortaya çıkan tepkilerin ardından Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'a bir mesaj gönderdi. Erbaş, yazıdaki ifadelerin yanlış anlaşıldığını belirterek, "Kaldı ki ben de zaman zaman aynı hitap şeklini kullanıyorum" dedi.

'ASLA GÜNAYDIN DEMEYİN DEMEDİM'

Erbaş, Hakan'a yolladığı mesajda, "2015 yılında Yeni Şafak Gazetesi’nde yazdığım ramazan köşe yazılarından birinin başlığı ‘Aranızda Selamı Yayınız’ idi. Selamın tarihini anlatırken cahiliye dönemindeki selamlaşma adetinden Peygamberimizin selam tavsiyesine geçiş sürecini ifade etmiştim. Konunun anlaşılması için günümüzden örnek vermiştim. Herhangi bir yerme niyetim asla olmamıştır. Ekte köşe yazımı gönderiyorum. Bunun dışında hiçbir yerde ‘Günaydın demek cahiliye adetidir’ ya da ‘Günaydın demeyiniz’ gibi bir sözüm asla olmamıştır. Kaldı ki ben de zaman zaman aynı hitap şeklini kullanıyorum. 6 sene önceki bir yazıdan zorlama yaparak böyle bir kanaate ulaşmak ve sanki ‘Günaydın demeyin’ demişim gibi algı oluşturmak büyük haksızlıktır" dedi.