Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Teravih namazını evde kılmak uygun olur

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Teravih namazını evde kılmak uygun olur

Sağlık Bakanı Koca'nın Ramazan boyunca camilerin açık olacağını, teravih namazlarının camilerde kılınabileceğini açıklamasının ardından, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş "Teravih namazını camilerde değil evlerimizde kılmanın uygun olduğuna karar verdik” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 2021 yılı Ramazan ayı faaliyetleri tanıtım programında konuştu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçen hafta yaptığı açıklamada, Ramazan ayı boyunca uygulanacak sokağa çıkma yasakları sırasında camilerin açık olacağını ve teravih namazlarının kılınabileceğini dile getirmişti.

Erbaş ise “Yaptığımız istişareler neticesinde teravih namazını camilerde değil evlerimizde kılmanın uygun olduğuna karar verdik” açıklamasında bulundu. Ali Erbaş, "Şayet bu süreçte salgının seyrine göre camilerimizde teravih namazı kılabilme imkanı olursa bunun da kararını alıp milletimizle paylaşırız" ifadelerini kullandı.

Bakan Koca, gazetecilerin “Ramazan ayında teravih namazları kılınabilecek mi?" sorusuna şöyle yanıt vermişti:

"Teravihler kapalı olmayacak. Bu noktada hassasiyet gösterilerek, tedbirler alınarak kılınmaya devam edilecek. Diyanet İşleri Başkanımızın da bu konuda bir açıklaması olacak. Ama iftar ve sahuur gibi toplu etkinlikler Sayın Cumhurbaşkanımızın da açıkladığı gibi yasak olacak."