Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Her mahallede Kuran kursları olmalı

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Her mahallede Kuran kursları olmalı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, AKP'nin toplumu gericileştirme hamlelerinden biri olan ve adı sık sık istismar haberleriyle gündeme gelen Sevgi Evleri'nde yapılan bir programa katıldı.

Baransel Ağca

Adı çocuk istismarlarıyla anılan Sevgi Evleri'nin düzenlediği yarışmada konuşan Erbaş, her mahalleye Kuran kursu yapılması gerektiğini söyledi.

ERBAŞ ÇOCUKLARIN İSTİSMAR EDİLDİĞİ SEVGİ EVLERİNDE

AKP ve Gülen Cemaati'nin ortak kurduğu Sevgi Evleri, Gülen emaati'nin en önemli örgütlenme alanlarından olmuştu. AKP ve Gülen Cemaati'nin arasının açılmasının ve 15 Temmuz'un ardından Sevgi Evleri, AKP tarafından başka tarikatlere tahsis edilmişti. 2016 yılında Bursa'daki Sevgi Evi'nde iki görevli tarafından yaşları 3-7 arasında değişen çocukların istismar edilmesiyle gündeme gelen Sevgi Evleri, kimsesiz çocukların korumaya alındığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı devlet kurumu statüsündeydi.

Sevgi Evleri ilk olarak 2006 yılında gündeme gelmiş ve ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı eliyle kimsesiz çocuklara ev tipi mekanlarda 10-12 kişilik şubelerde bakım yapılan yerler olarak tasarlanmıştı. Tüm şubelerinde dini dayatmanın hakim olduğu Sevgi Evleri'nin kuruluş sürecini yüklenen inşaat firması ise ihalede yaptığı hile ve yolsuzluk dolayısıyla 650 binlira tazminat cezasına çarptırılmıştı. Kuruluşu şaibeli olan Sevgi Evleri, dini tarikatlerin, dernek ve vakıf kisvesiyle faaliyet yürürttüğü sahalar haline dönüştü. Çocukların "Kutlu Doğum Haftası" adı altında sarık ve cübbeyle sahneye çıkartıldığı görüntüler kamuoyunda tepkiye neden olmuştu.

'HER MAHALLEDE KURAN KURSU OLMALI'

Küçük yaştaki çocuklara türban takılan, istismar olayları ile gündeme gelen Sevgi Evleri'nde düzenlenen dini yarışmanın sonrasında konuşan Ali Erbaş, "Böyle yarışmalar hayırlıdır. Keşke her yerde böyle yarışmalar yapılsa. Bizim tüm vatandaşlarımızın Kuran okumayı öğrenmesi lazım. Buminvalde her mahallede birer Kuran kursunun olması lazım" sözleriyle, yeni istismar, yolsuzluk ve gericileştirme adımlarının habercisi oldu.