Diyanet Eksik Kalmadı: Ismarlama Kriz Fetvası

Diyanet Eksik Kalmadı: Ismarlama Kriz Fetvası

Ülke gündemlerine Diyanet'i dahil ederek, dinsel referanslarla hedef saptıran AKP, ekonomik kriz konusunda da bu tutumunu sürdürdü. Diyanet tarafından okunan hutbede 'kötü' olarak geçen şeylerin AKP'lilerle anılması ise dikkat çekti.

İleri Haber

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan ve tüm camilerde okutulan Cuma hutbesinin bu haftaki konusu ekonomik kriz oldu.

Ismarlama olduğu anlaşılan Diyanet etvasında, şu ifadelere yer verildi: "Dinimiz, tembelliği, sorumsuzluğu, çalışmadan kazanmayı hedefleyen her türlü sahtekârlık girişimini yasaklar. Toplumun ahlâkî değerlerini hiçe sayarak güven ve huzurunu bozan rüşvet, tefecilik, stokçuluk , karaborsacılık ve alışverişte hile gibi haksız kazanç yollarına kesinlikle izin vermez."

KİM BU TEFECİLER?

Seçim öncesi Urfa'nın Suruç İlçesi'nde 4 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayların baş mimarı AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız, son parti kongresinde bizzat Erdoğan tarafından MYKY'ya alındı.

Yıldız'ın ailesi ise yıllardır bölge halkı tarafından 'tefeci' olarak biliniyor. Yıldız ailesi fertlerinin başta Suruç olmak üzere 1990’lı yıllarda gidip yerleştikleri Mersin ve çevresinde de sayısız faiz, tefecilik, rüşvet, adam kaçırma, yağma, tehdit, yaralama, gasp ve cinayet suçlarından yargılandıkları ortaya çıkmıştı.

YA RÜŞVETÇİLER? 

17-25 Aralık 2013’te , AKP hükümetinden 4 bakanın ve işadamlarının isminin geçtiği rüşvet ve yolsuzluk operasyonları yapıldı.

AKP’nin eski iktidar ortağı Gülen cemaatiyle ipleri kopardığı, operasyonlar esnasında açığa çıkan rüşvet ve yolsuzluk ilişkilerinin üzerini örtmek adına cemaati suçladığı skandalın ABD’de görülen davasında, Reza Zarrab tarafından itiraf edilen suç ilişkileri AKP’nin pisliğe ne kadar battığını gözler önüne serdi.