Diyanet eksik kalmadı: Cuma hutbesinde 'milli ve manevi değerlerine bağlı gençlik' vurgusu

Diyanet eksik kalmadı: Cuma hutbesinde 'milli ve manevi değerlerine bağlı gençlik' vurgusu

AKP’li Melih Bulu’nun Saray tarafından Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasına karşı öğrencilerin eylemlerine iktidarın saldırıları sürerken, Diyanet İşleri Başkanlığı da konuya dahil oldu.

İleri Haber

Diyanet’in hazırladığı cuma hutbesinde konu gençlik olarak belirlendi. Boğaziçi Üniversitesi eylemleri gündemdeyken hazırlanan hutbede “milli ve manevi değerlerine bağlı” gençlik vurgusu yapılması dikkat çekti.

AKP’li Melih Bulu’nun Saray tarafından Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasına karşı öğrencilerin eylemlerine iktidarın saldırıları sürerken, Diyanet İşleri Başkanlığı da konuya dahil oldu. Diyanet tarafından 81 ildeki camilerde okutulmak üzere hazırlanan cuma hutbesinde bu hafta gençlik konu edildi.

"Gençlerimiz: En Büyük İmkan ve Zenginliğimiz" başlıklı hutbede gençliğe seslenilerek "Gençlik iyi değerlendirildiğinde kişiye dünya ve ahiret saadetini kazandıracak, aksi halde ise pişmanlıkla anılan yıllara dönüşecektir" denildi.

Hutbede ayrıca şu ifadeler de yer aldı:

“Sen, şimdi hayatının en kıymetli anındasın. Aziz milletimizin ve insanlığın umudusun. Zira sen, Hz. İbrahim’in tevhid mücadelesini, Hz. İsmail’in teslimiyetini, Hz. Yusuf’un onurunu, Ashâb-ı Kehf’in samimiyetini ve Hz. Muhammed Mustafa’nın (s.a.s) hak davasını kuşandığı çağdasın. Hz. Asiye’nin imanını, Hz. Meryem’in ahlâkını, Hz. Hatice’nin cesaretini, Hz. Âişe’nin ilim aşkını gönlüne nakşedecek yaştasın.”

“Sen, bu topraklarda imanından aldığın güç ve vatanına olan sevdan ile yürüdüğünde, Malazgirt’te Anadolu’nun kapılarını İslam’a açtın. İstanbul’u fethedip Resûl-i Ekrem’in muştusuna nail oldun. Çanakkale’yi geçilmez kılıp İstiklal mücadelesinde yedi düvele karşı koydun. 15 Temmuz’da devletimizin bekası ve milletimizin selameti için canından cananından geçtin ama vatanını hainlere teslim etmedin.”

“Gençlerimiz, geleceğimizdir, umudumuzdur. Bizi güçlü kılan en büyük imkân ve zenginliğimizdir. Her bir gencimiz bizim için ayrı bir değerdir; ilgiyi, iyiliği, desteği ve sevgiyi hak etmektedir. Onların insanlığa faydalı, millî ve manevî değerlerine bağlı, bilinçli ve ideal sahibi fertler olarak yetişmeleri için hep birlikte gayret gösterelim.”