DİSK'ten bakanlık önünde asgari ücret eylemi

DİSK'ten bakanlık önünde asgari ücret eylemi

Asgari ücretin en az 3200 lira olması gerektiğini savunan DİSK temsilcileri taleplerini bir kez daha Çalışma Bakanlığı önünde yineledi.

Asgari ücret tespiti için süreç devam ederken Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK); Çalışma Bakanlığı önünde eylem yaptı. Eyleme DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve CHP İzmir Milletvekili Kani Beko da katıldı.

Türk-İş ve Hak-İş’in asgari ücretin en az 2 bin 578 lira olması yönündeki talebine karşın DİSK asgari ücretin en az 3 bin 200 lira olması yönündeki görüşünden taviz vermediğini açıkladı.

Eylemde konuşma yapan DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “İnsan onuruna yaraşır bir asgari ücret için günlerdir sokaklardayız, meydanlardayız. Asgari ücret bu ülkede yaşayan herkesin yaşam koşullarını belirleyen parametre. Asgari ücret artık ortalama ücret haline geldi. O yüzden asgari ücret milyonların meselesidir” dedi.

Çerkezoğlu, “İnsan onuruna yaraşır bir asgari ücret haktır. İnsan onuruna yaraşır bir asgari ücret ne TİSK’in ne işveren sendikalarının söylediği gibi; gönül ister ki gibi iyi niyetlerle ne de cumhurbaşkanının söylediği gibi jestimizi yaparız gibi bir yaklaşımla belirlenemeyecek kadar somuttur, gerçektir, milyonların meselesidir” diye konuştu.

“Milyonların meselesi olan asgari ücretin bir masa başı pazarlığıyla ile belirlenemez” diyen Çerkezoğlu, “Asgari ücret bütün işçi konfederasyonlarının olduğu gerçek bir toplu pazarlıkla belirlenmelidir diyoruz. Uyuşmazlık olduğunda grev silahımızın da olduğu gerçek bir toplu pazarlıkla olmalıdır diyoruz. Yıllardır açlık sınırının altındaki asgari ücret milyonlara reva görüldü” ifadesini kullandı.