DİSK'ten, 15-16 Haziran Büyük İşçi Direnişi'nin yıl dönümde İnteraktif Harita

DİSK'ten, 15-16 Haziran Büyük İşçi Direnişi'nin yıl dönümde İnteraktif Harita

Türkiye İşçi Sınıfı tarihinin en görkemli direnişi olan 15-16 Haziran 1970 Büyük İşçi Direnişi’nin 51. yıl dönümünde DİSK tarafından direnişin ayrıntılarına ilişkin çok önemli bir kaynak paylaşıldı.

İleri Haber

DİSK, 15-16 Haziran Büyük İşçi Direnişi’nin yıl dönümü dolayısıyla direniş sürecindeki eylemlerin, yürüyüş güzergâhının, işçilerin taleplerinin, direnişin basındaki yansımalarının takip edilebileceği İnteraktif Harita’yı paylaştı. Süreç harita üzerinde fotoğraflar, gazete kupürleri ve açıklayıcı yazılar üzerinden takip edilebilecek.

Türkiye İşçi Sınıfı tarihinin en görkemli direnişi olan 15-16 Haziran 1970 Büyük İşçi Direnişi’nin 51. yıl dönümünde Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) tarafından direnişin ayrıntılarına ilişkin çok önemli bir kaynak paylaşıldı.

Yeni Emek Çalışmaları Ofisi'nin katkılarıyla hazırlanan çevrimiçi sergi niteliğindeki İnteraktif Harita'da direniş sürecindeki eylemler, yürüyüş güzergâhı, işçilerin talepleri ile direnişin basındaki yansımaları; fotoğraflar, gazete kupürleri ve açıklayıcı yazılar üzerinden takip edilebilecek.

‘EN ÖNEMLİ GÖREVLERİMİZDEN BİRİ’

Hazırlanan bu önemli kaynağa ilişkin konuşan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, 15-16 Haziran Direnişi’nin güncelliğini koruduğunu vurgularken, “Bu mirası yeni kuşaklara, genç işçilere aktarmak bizim en önemli görevlerimizden biri. Bunu eylemlerle, kitaplarla veya panellerle yaptığımız gibi teknolojiyi kullanarak da yapmak istedik. Sendikal faaliyetlerimizde ve eğitim çalışmalarımızda teknolojiyi kullanmaya, daha çok kişiye ulaşmaya çalışıyoruz. İşçiler sendikalara e-devlet üzerinden üye oluyor, sendika eğitimlerinde de interaktif haritaları kullanmalıyız” dedi.

‘GÜNÜMÜZDEKİ İŞÇİ EYLEMLERİNE IŞIK TUTAN BİR ÖNCÜL SARSINTI’

Serginin küratörlüğünü yapan, Yeni Emek Çalışmaları Ofisi’nden Deniz Yürür ise “15-16 Haziran İnteraktif Haritası’nda dönemin işçi eylemlerindeki dinamizmi yansıtmaya çalıştık. 15-16 Haziran belki de Türkiye tarihinin en önemli iki günüdür. Silik bir anı olarak değil günümüzdeki işçi eylemlerine ışık tutan bir öncül sarsıntı olarak ele aldık. Herkesi sergimizi gezmeye davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Haritaya ulaşmak için tıklayın.

DAHA FAZLA