DİSK yurdun dört bir yanından 1 Mayıs'ı selamladı

DİSK yurdun dört bir yanından 1 Mayıs'ı selamladı

DİSK, yurdun dört bir yanında örgütlü olduğu işyerlerinde yaptığı açıklamalarla 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı selamladı.

İleri Haber

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK); 1 Mayıs'ta yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını dolayısıyla sokağa çıkma yasağı olması sebebiyle yurdun dört bir yanında örgütlü olduğu işyerlerinde yaptığı açıklamalarla 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı selamladı.

Sosyal mesafe kurallarına uyarak birçok şehirde açıklamalar ve kutlamalar yapan DİSK üyesi işçiler, ''Yeni bir toplumsal düzeni emek ile bilim ile kuracağız!'' dedi.

''Bu zincirlerinden boşalmış kapitalist zihniyeti reddediyoruz'' ifadelerinin yer aldığı açıklamalarda Türkiye’de ilk Covid-19’un vakasının teşhis edilmesiyle birlikte bir dizi önlemler alındığını ancak çalışma hayatına yönelik yeterli önlemler alınmadığı vurgulanırken, ''Covid-19 ile mücadelenin en etkin yolunun evde kalmak ve teması kesmek olduğu ortadayken, aklın ve bilimin gösterdiği bu yol tam anlamıyla uygulanmıyor. Alınan karantina ve izolasyon önlemlerinden çalışanlar muaf tutuluyor. Milyonlarca işçi işe gitmek zorunda bırakılıyor. Bu nedenle Covid-19 ile mücadelede açık bir sınıfsal ayrımcılık yaşanıyor'' denildi.


İstanbul/Ataşehir Belediyesi