DİSK ve Türk-İş, AKP'nin işçinin kıdem tazminatına göz dikmesine karşı yurt genelinde sokağa çıktı

DİSK ve Türk-İş, AKP'nin işçinin kıdem tazminatına göz dikmesine karşı yurt genelinde sokağa çıktı

AKP iktidarının emekçinin kıdem tazminatına göz dikmesine karşı DİSK ve Türk-İş 81 ilde sokağa çıkarak ''Kıdem tazminatıma dokunma'' dedi.

İleri Haber

AKP hükümetinin işçilerin kıdem tazminatını fona dönüştürme girişimi karşısında bugün Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) yurt genelinde eylemlere başladı. DİSK ve Türk-İş, 81 ilde açıklama yapacak ve fabrikalarda eylemler gerçekleştirdi.

Türk-İş Başkanlar Kurulu’nda alınan karar doğrultusunda eylemlerin ilk adımı olarak, bugün 81 ilde Türk-İş bölge ve il temsilcileri ile şube başkanları ve yöneticilerinin, iş yeri temsilcilerinin ve işçilerin katılımıyla basın toplantıları düzenledi.

'KIDEMLE OYNARSANIZ GREVE GİDECEĞİZ'

Bu karar doğrultusunda İstanbul'da İstanbul Sanayi Odası Odakule Merkez önünde bir araya gelen Türk-İş yöneticileri ve üyeleri, ''Dokunma kıdeme gideriz greve'', ''Kıdeme dokunan eller kırılsın'' ve ''Hükümet yasanı al başına çal'' sloganları attı. Türk-İş'e bağlı Tüm Taşıma İşçileri Sendikası (TÜMTİS) ve Belediye-İş Sendikası üyelerinin yoğun katılım sağladığı açıklamada İstanbul 1. Bölge Temsilcisi Adnan Uyar konuştu ve ''Eğer herhangi bir şekilde kıdemle oynayacak bir yasa teklifi gelirse greve gideceğiz'' denildi.

Türk-İş'e bağlı sendikalar, hükümetin kıdem tazminatına göz dikmesine karşı İzmir Şair Eşref Bulvarı'nda yürüyerek sendika binası önünde basın açıklaması yaptı.

DİSK TÜM İŞ YERLERİNDE EYLEME ÇIKACAK

DİSK, Başkanlar Kurulu’nda alınan karar doğrultusunda bugün tüm iş yerlerinde eyleme çıkacaklarını bildirdi. Bu kapsamda DİSK Başkanlar Kurulu’nun kıdem tazminatına ilişkin açıkladığı sonuç bildirgesi bugün 81 ilde ve DİSK’in örgütlü olduğu işyerlerinde işçilerin de katılımı ile okundu. DİSK yöneticileri, bölge ve işyeri temsilcileri tüm ülkede fabrikalarda, iş yerlerinde etkinliklere katılarak açıklama yaptı.

Kıdem tazminatının gasp edilmesine karşı yurt genelinde sokağa çıkan DİSK'in Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu İstanbul'dan seslenerek "Kıdem tazminatının gasp edilmesine izin vermeyeceğiz!" dedi. Birçok ilde DİSK'in eylemleri devam ediyor.