DİSK, Taksim saldırısında hayatını kaybedenleri andı

DİSK, Taksim saldırısında hayatını kaybedenleri andı

DİSK, Taksim’de meydana gelen bombalı saldırıda yaşamını yitiren yurttaşları, saldırının olduğu noktada andı.

Ersan Kınık

Devrimci İşçi Sendikalar Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu ve beraberindeki heyet, Taksim’de buluşarak, geçtiğimiz pazar günü 6 yurttaşın hayatını kaybettiği, 81 yurttaşın ise yaralandığı bombalı saldırının meydana geldiği İstiklal Caddesi’ne yürüdü.

‘BU KATLİAMLARA ASLA ALIŞMAYACAĞIZ’

Patlamanın yaşandığı yerde düzenlenen basın açıklamasında DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu konuştu. 8 gün önce tam bu noktada bir insanlık suçuna tanık olduk diyen Çerkezoğlu, “Bu insanlık dışı halk düşmanı katliamı lanetliyoruz. Bu katliamda hayatını kaybeden insanlarımızı anıyoruz. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz ve bilinsin ki bu katliamlara asla alışmayacağız, kanıksamayacağız” diye konuştu.

‘BU KORKU İKLİMİNE TESLİM OLMAYACAĞIZ’

Katliamlarla korku iklimi yaratılmaya çalışıldığına dikkat çeken Çerkezoğlu, “Bu korku iklimine teslim olmayacağız. Bilinsin ki her zaman hakikatin ve adaletin takipçisi olacağız. Burada yitirdiğimiz arkadaşlarımıza çocuklarımıza sözümüz olsun ki DİSK olarak her zaman ve her yerde katliamlara, savaşlara karşı duracak ve her zaman her dönemde insana, emeğe ve yaşama sahip çıkacağız ve yine sözümüz olsun ki bu ülkede bu topraklarda adaletin, demokrasinin, barışın ve kardeşliğin egemen olduğu emeğin Türkiye’sini hep birlikte kuracağız. Tekrardan başımız sağ olsun” dedi.

Çerkezoğlu’nun açıklamasının ardından beraberindeki heyet ile beraber karanfil bıraktı.