DİSK kıdem hakkını gasbedecek torba yasa teklifine karşı alanlarda

DİSK kıdem hakkını gasbedecek torba yasa teklifine karşı alanlarda

DİSK, Meclis'e getirilen kıdem hakkını gasbedecek torba yasa teklifine karşı Türkiye'nin dört bir yanında alanlara çıktı.

İleri Haber

Kıdem hakkının gasbı, esnek ve kısmi çalışmayı da içeren torba yasa teklifinin TBMM gündeminden geri çekilmesi için Meclis önünde basın açıklaması yapan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) bugün ülke genelinde alanlara çıkıyor.

DİSK, İstanbul, Çukurova, Ege, Eskişehir, Antep, Kayseri ve Kocaeli bölgelerinde alanlarda olacak. Bölgelerdeki eylemlerin saatleri ve yerleri ise şöyle:

- Çukurova Bölge: Saat 12.00, Heykel Park (Adana Büyükşehir Belediyesi önü)

- Ege Bölge: Saat 11.00, İzmir Büyükşehir Belediyesi önü, Konak

- Eskişehir Bölge: Saat 12.30, Ulus Anıtı önü

- Antep Bölge: Saat 12.30 Balıklı Parkı

- Kayseri Bölge: Saat 13.00, Cumhuriyet Meydanı

- Kocaeli Bölge: Saat 17.00, İnsan Hakları Anıtı önü

İSTANBUL

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, yeni tip koronavirüs (Covid-19) testinin pozitif çıkması sebebiyle alanda olamadı fakat DİSK Yönetim Kurulu’nun katılımıyla İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde kitlesel bir basın açıklaması düzenlendi.

 

İZMİR

İzmir'de DİSK yöneticileri ve üye işçiler, İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde bir araya gelerek ''Torba yasa geri çekilsin'' dedi.

MUĞLA

Muğla’dan Meclis'e seslenen DİSK üyesi işçiler ''Tüm milletvekillerini haklarımızı korumaya, istisnasız bütün sendikaların karşı olduğu bu dayatmadan vazgeçmeye davet ediyor ve 'milletin vekili' olarak asli görevinizin emekçilerin yaşamsal çıkarlarını korumak olduğunu hatırlatmak istiyoruz'' dedi.

ADANA

Adana Büyükşehir Belediyesi önünde bir araya gelen DİSK üyeleri, Meclis'e seslenerek ''İşçilerin haklarını gasbedecek yasalar değil; işimizi, aşımızı, geçimimizi, sağlığımızı koruyacak tedbirler alın!'' dedi.