DİSK: İnsanca yaşama irademizi göstermek için 1 Mayıs'a!

DİSK: İnsanca yaşama irademizi göstermek için 1 Mayıs'a!

DİSK, Ankara'da, "Kendi kurallarına bile uymayan bir rejime karşı hak, hukuk, adalet için 1 Mayıs meydanında buluşuyoruz" diyerek tüm toplumsal kesimlere 1 Mayıs günü alanlara çıkma çağrısı yaptı.

Devrimci ve  İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK); Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu, (KESK); Birleşik Kamu İş, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB); Türk Tabipleri Birliği (TTB)  ve Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Oda (ASMMMO) Ulus Heykeli önünde bir araya gelerek, “Kıdem tazminatını gasp edilmesine, kamu sosyal güvencesinin yok edilmesine, işsizlik fonunun yağmalanmasına, bireysel emeklilik sigortası dayatmasına karşı haydi 1 Mayıs'a” şiarıyla basın açıklaması yaptı.
 
Ortak basın açıklamasını DİSK İç Anadolu Bölge Temsilcisi Tayfun Güngör okudu. Güngör, "Kendi kurallarına bile uymayan bir rejime karşı hak, hukuk, adalet için 1 Mayıs meydanında buluşuyoruz" diyerek tüm toplumsal kesimlere 1 Mayıs günü alanlara çıkma çağrısı yaptı.

'İNSANCA YAŞAMAK İÇİN 1 MAYIS MEYDANLARINDA BULUŞUYORUZ'

Tüm toplumsal kesimleri 1 Mayıs meydanlarına çağıran Güngör, "Küçük bir azınlık için değil bir avuç patron için değil, halkın emekçi çoğunluğu için yaşanabilir bir memleket hasretiyle, ekonomik krizin faturasını işçiler, emekçiler, dar gelirli milyonlar değil, krizin sorumluları ödesin diye haykırmak için, bizi işsizliğe, yoksulluğa, köleliğe mahkum etmek isteyen düzene karşı, insanca özgürce, kardeşçe yaşama irademizi göstermek için 1 Mayıs meydanlarında buluşuyoruz" dedi.

'GELECEĞİMİZE SAHİP ÇIKMAK İÇİN 1 MAYIS'A'

İşsizlik fonunun patronlara ve bankalara peşkeş çekilmesine, kıdem tazminatına göz konulmasına karşı 1 Mayıs alanlarında buluşacaklarını dile getiren Güngör, "Sokaklarda, meydanlarda, grevlerde hatta seçim sandıklarında bile hakkımızı savunmanın, tepki göstermenin suç ilan edildiği bu düzene karşı demokrasi için, seçme seçilme, örgütlenme ve grev hakkımız için 1 Mayıs meydanlarında buluşuyoruz. Hapishaneleri muhaliflerle, akademisyenlerle, gazetecilerle, siyasetçilerle dolduranlara karşı kendi kurallarına bile uymayan bir rejime karşı hak, hukuk, adalet için, emeğimize, ekmeğimize işimize, geleceğimize ve memleketimize sahip çıkmak için haydi 1 Mayıs'a" çağrısında bulundu.

Güngör son olarak, "Haydi 1 Mayıs'a alanlara" diyerek, herkesi 1 Mayıs Çarşamba günü saat 13.00' da Tandoğan Meydanı'na davet etti.