DİSK Basın-İş: Sanmayın ki bu günler hep böyle geçip gidecek, bir gün sizler de bunların hesabını vereceksiniz

DİSK Basın-İş: Sanmayın ki bu günler hep böyle geçip gidecek, bir gün sizler de bunların hesabını vereceksiniz

DİSK Basın-İş, son günlerde gazetecilere yönelik artan saldırılar hakkında yazılı bir açıklamada bulundu.

İleri Haber

DİSK'e bağlı Basın-İş sendikası, son günlerde gazetecilere yönelik artan saldırılara karşı açıklamalarda bulundu.

Açıklamada, Antalya'da Ergin Çevik ve İdris Özyol'a, Ankara'da Sabahattin Önkibar'a, Adana'da Hakan Denizli'ye ve İstanbul'da Yavuz Selim Demirağ'a yapılan saldırılar hatırlatılarak, "Sanmayın ki bu günler hep böyle geçip gidecek, bir gün sizler de bunların hesabını vereceksiniz" denildi. 

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

Son on gün içerisinde arka arkaya 5 gazeteci saldırıya uğradı. Ergin Çevik ve İdris Özyol Antalya'da, Sabahattin Önkibar Ankara'da, Hakan Denizli Adana'da, Yavuz Selim Demirağ ise İstanbul'da saldırıya uğradı.

Peş peşe gelen saldırılar şüphesiz ki bir rastlantı değil. Bu topraklardaki ceberrut devlet anlayışının, 'Benim istemediğimi yazamazsın' anlayışının topluma yansıması, cezasızlığı doğal sonucu. Siz devlet olarak tahammül edemediğiniz her gazeteciyi hapishaneye gönderirseniz, sizin gibi düşünenler de sokakta gazeteci 'avı'na çıkar. Belki birileri gözaltına alınacak ardından serbest bırakılacak, göstermelik olarak birileri 'ceza'landırılacak. Ama asıl cezalı olması gereken düşünce iktidara hakim olduğu sürece bu faşist saldırıların arkası gelecek.

Hala anlayamadınız, bu güne kadar dövdünüz, hapsettiniz, onlarca yıl hapis cezası ile tehdit ettiniz hatta öldürdünüz. Ama olmadı, başaramadınız, başaramayacaksınız. Bu topraklarda sizin devşirme gazetecilerinizin karşısında her zaman gerçekleri yazma konusunda zalimlerden daha cüretkar gazeteciler ortaya çıktı. Çıkmaya da devam ediyor.

Sanmayın ki bu günler hep böyle geçip gidecek. Bir gün sizler de bunların hesabını vereceksiniz.
 

DAHA FAZLA