DİSK-AR istihdam ve işsizlikte gerçek tabloyu açıkladı

DİSK-AR istihdam ve işsizlikte gerçek tabloyu açıkladı

TÜİK'in nisan ayı işsizlik verilerini paylaşması üzerine, DİSK-AR da bir açıklama yaparak "Gerçek tabloyu açıklıyoruz" dedi. DİSK-AR'ın açıklamasında "Covid-19 döneminde revize geniş tanımlı işsiz sayısı ve iş kabı 17 milyon 722 bine ulaştı" ifadelerine yer verildi.

İleri Haber

DİSK Araştırma Merkezi (DİSK-AR); Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK); nisan dönemine ait işsizlik rakamlarını açıklaması üzerine TÜİK'in verilerinden yola çıkarak hesap yaptı ve istihdam ile işsizlikte gerçek tabloyu açıkladı.

DİSK-AR'ın verilerene göre Türkiye tarihinin en büyük iş ve istihdam kaybı yaşanırken yeni tip koronavirüs (Covid-19) döneminde revize geniş tanımlı işsiz sayısı ve iş kabı 17 milyon 722 bine ulaştı.

Ayrıca Covid-19 nedeniyle eşdeğer istihdam kaybı ve yeni işsiz sayısı 10,7 milyon oldu.

DİSK-AR tarafından yapılan açıklamada "Revize geniş tanımlı işsizlik ve iş kaybı oranı yüzde 52 oldu. İstihdam 28,2 milyondan 25,6 milyona düştü İşbaşında olanların sayısı 27,5 milyondan 20,4 milyona düştü. Haftalık ortalama çalışma süresi 44,6 saatten 39,5 saate düştü" ifadelerine yer verilirken, ayrıntılı raporun gün içerisinde yayımlanacağı belirtildi.