DİSK, 54. yılını Baldur direnişçileriyle kutladı: 'Demokratik bir Anayasa yapacak olan Türkiye işçi sınıfı ve bu ülkenin emekçi halkıdır'

DİSK, 54. yılını Baldur direnişçileriyle kutladı: 'Demokratik bir Anayasa yapacak olan Türkiye işçi sınıfı ve bu ülkenin emekçi halkıdır'

Kuruluşunun 54. yılını direnişteki Baldur işçileriyle kutlayan DİSK'in Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ''Buradayız ve burada olmaya devam edeceğiz'' dedi.

İleri Haber

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) kuruluşunun 54. yılını, İspanya sermayeli Baldur Süspansiyon fabrikası önünde direnen Birleşik Metal-İş Sendikası üyesi işçilerle beraber kutladı.

Kocaeli'nin Çayırova ilçesindeki Şekerpınar Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Baldur Süspansiyon fabrikası önünde yapılan etkinliğe, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve DİSK yöneticileri, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş, HDP Milletvekili Musa Piroğlu, TİP, Sosyalist Emekçiler Partisi (SEP) ve Devrimci İşçi Partisi (DİP) üyeleri de katıldı.

DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu'nun konuşması ile başlayan etkinlik, Arzu Çerkezoğlu'nun konuşmasıyla devam etti.

‘’Bütün geleceğimizi karartmaya çalışan, çocuklarımızın hatta doğmamış torunlarımızın geleceğini yok etmeye çalışan bu vahşi düzene karşı demokrasi, eşitlik ve adalet mücadelesini hep birlikte büyütüyoruz'' diyen Çerkezoğlu şöyle konuştu:

'İŞÇİLERİN SÖZ HAKKININ ÖNÜNE ENGEL KOYANLAR DEMOKRATİK BİR ANAYASA YAPAMAZ'

''Bugün Türkiye’de siyasi iktidar, her gün işçilerin anayasal haklarının çiğnenmesine sessiz kalanlar; işte burada Baldur’da, Çorum’da, Türkiye’nin dört bir tarafında anayasal hakkını kullandığı için, DİSK’li olduğu için işten çıkartılan ve günlerdir direnişte olan işçilerin bu hak gasblarına sessiz kalanlar; Anayasa'da ’Her yurttaşın emeğinin karşılığı olan insanca bir ücret alması hakkıdır’ denmesine rağmen bizi açlık sınırının altındaki asgari ücrete mahkum edenler; bugün sendikal haklarının kullanılmasını engelleyenler; Anayasa'da Ekonomik-Sosyal Konsey diye bir kurul olmasına ve yılda iki sefer toplanması gerekmesine rağmen 11 yıldır o kurulu toplamayarak işçilerin söz hakkının önüne engel koyanlar bu ülkede demokratik bir anayasa yapmaz.

Böyle bir zihniyetin bu ülkeye demokrasi getirmesi de demokratik bir anayasa yapması da mümkün değildir. DİSK’in 54. yılında bu direniş alanında diyoruz ki; bu ülkede eşitlikçi, özgürlükçü, demokratik bir anayasayı kuracak ve yaşatacak olanlar ve bu topraklarda eşitliğin, özgürlüğün, adaletin ve emeğin Türkiyesi’ni kuracak olan da bu ülkenin tüm değerlerini üreten işçi sınıfıdır, emekçilerdir, emekçi halkımızdır.''

Etkinlik, konuşmalar sonrasında DİSK Korosu, Semiha Aygün, Erdal Güney, Hüseyin Turan, Balık Ayhan ve ekibinin sahne almasıyla devam etti.