Dışişleri Bakanlığı'ndan tutuklu IŞİD'liler açıklaması: Gözetimi biz üstleneceğiz

Dışişleri Bakanlığı'ndan tutuklu IŞİD'liler açıklaması: Gözetimi biz üstleneceğiz

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, “Barış Pınarı Harekatıyla terörden arındırılacak alanlardaki alıkoyma merkezlerinde bulunan DEAŞ unsurlarının ve yine harekat alanındaki kamplarda bulunan ailelerinin gözetimini üstleneceğiz” dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, operasyon kapsamında IŞİD’li tutuklular ve ailelerinin akıbetine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD Başkanı Trump ile yaptığı son telefon görüşmesinde belirttikleri üzere, Barış Pınarı Harekatıyla terörden arındırılacak alanlardaki alıkoyma merkezlerinde bulunan DEAŞ unsurlarının ve yine harekat alanındaki kamplarda bulunan ailelerinin gözetimini üstleneceğiz. Ülkemizce gözetim altına alınacak DEAŞ mensupları ve ailelerinin, bu aşamada, Suriye içinde terörden arındırılmış bölgelerde tutulması yönünde çalışmalar yapılacaktır. DEAŞ’la ilintili yabancı terörist savaşçıların suça karışmamış eş ve çocuklarının rehabilitasyonu konusunda vatandaşı oldukları ülkeler ve uluslararası örgütlerle birlikte çalışmaya hazırız.”

Aksoy açıklamasında, “kalıcı çözümün” Suriye’de tutulan yabancı teröristlerin ve ailelerinin vatandaşlığını taşıdıkları ülkelerce geri alınması ve yargılanması olduğunu söyledi. Ancak başta Avrupa ülkeleri olmak üzere IŞİD’lileri vatandaşlıktan çıkararak ülkeye geri dönüşlerini engellemişti. (DHA)