Dışişleri Bakanlığı’ndan Libya çıkışı: 'Sonuçları ağır olur'

Dışişleri Bakanlığı’ndan Libya çıkışı: 'Sonuçları ağır olur'

Aksoy, açıklamayı "Hafter’e bağlı unsurların son dönemde sahada yaşadığı kayıpların hezeyanının bir yansıması" olarak nitelendirdi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "Libya’daki Türk çıkarlarının hedef alınması halinde bunun çok ağır sonuçları olacağını ve darbeci Hafter unsurlarını meşru hedef telakki edeceğimizi bir kez daha hatırlatıyoruz" dedi.

Liderliğini General Halife Hafter’in yaptığı Libya Ulusal Ordusu’na bağlı birliklerin Türk çıkarlarını hava unsurlarıyla hedef alacağı yönündeki açıklamalarına Türkiye Dışişleri Bakanlığı’ndan yanıt geldi. Açıklamayı "Hafter’e bağlı unsurların son dönemde sahada yaşadığı kayıpların hezeyanının bir yansıması" olarak nitelendiren Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Libya’daki Türk çıkarlarının hedef alınması halinde bunun çok ağır sonuçları olacağını ve darbeci Hafter unsurlarını meşru hedef telakki edeceğimizi bir kez daha hatırlatıyoruz" ifadelerini kullandı.

LAVROV-ÇAVUŞOĞLU ATEŞKESTE MUTABIK KALDI
 
Öte yandan bu sabah Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, iki bakanın Libya’da derhal ateşkes sağlanması konusunda mutabık kaldığı belirtildi. Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Lavrov ve Çavuşoğlu’nun, Birleşmiş Milletler’in ülkede siyasi süreci devam ettirme planını da destekledikleri kaydedildi.