Dışişleri Bakanlığı'ndan Bolivya uyarısı

Dışişleri Bakanlığı'ndan Bolivya uyarısı

Bakanlık, Bolivya’ya ticari veya turistik amaçlarla giden veya gitmeyi planlayanları bazı bölgelerden uzak durmaya çağırarak, Türkiye’nin La Paz Büyükelçiliği ile kontak halinde olunmasını istedi.

İleri Haber

Dışişleri Bakanlığı, Amerikancı-sağcı darbe sonucu Devlet Başkanı Morales’in istifa etmek zorunda bırakılarak ülkeden ayrıldığı Bolivya’ya yönelik bir seyahat uyarısı yaptı.

Bakanlık açıklamasında şiddet olaylarının yaşandığı kentler sıralanırken, Bolivya’ya ticari veya turistik amaçlarla giden veya gitmeyi planlayanları söz konusu bölgelerden uzak durmaya ve Türkiye’nin La Paz Büyükelçiliği ile kontak halinde olmaya çağırdı.

Bakanlığın açıklaması şöyle:

“Bolivya’da yaşanan son olaylar bağlamında başta Başkent La Paz olmak üzere Potosi, Sucre, Santa Cruz de la Sierra, Cochabamba, El Alto, Oruro ve Tariha kentlerinde yer yer şiddet de içerebilen kitle eylemleri düzenlenmektedir.

Bolivya’da yaşayan veya Bolivya’ya ticari veya turistik amaçlarla giden veya gitmeyi planlayan vatandaşlarımızın bu tür eylemlerin gerçekleştirildiği mahallerden uzak durmaları ve dikkatli davranmaları, gelişmeleri yerel basın ve yayın organlarından takip etmeleri ve La Paz Büyükelçiliğimizle irtibat halinde olmaları önerilmektedir.”