Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD ve Rusya ile art arda Suriye görüşmeleri

Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD ve Rusya ile art arda Suriye görüşmeleri

Dışişleri Bakanlığı bugün ABD ve Rusya ile art arda Suriye hakkında görüştü. İlk görüşme, ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey ve beraberindeki heyet ile Dışişleri Bakanlığı'nda yapıldı. Ardından Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Suriye Dışişleri Bakanı Lavrov ile telefonda bir görüşme yaptı.

Dışişleri Bakanlığı bugün art arda Suriye gündemi odaklı temaslar yürüttü. Önce ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey ve beraberindeki heyet, Dışişleri Bakanlığı'na gelerek burada görüşmeler yaptı. Ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile telefonda görüştü.

ABD'nin Suriye Temsilcisi Jefreyy ve heyetiyle yapılan görüşmede Suriye’ye ilişkin İdlib, güvenli bölge, anayasa komitesi ve siyasi süreç konuları ele alındı. Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal’ın katıldığı toplantı, yaklaşık üç saat sürdü.

ÇAVUŞOĞLU LAVROV'U ARADI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, görüşme sonrası Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile telefonla görüştü. Görüşmede, “Suriye ve İdlib konularının ele alındığı” belirtildi.

Her iki görüşmenin de içeriğine ilişkin detaylı bilgi verilmedi.