Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy: Güvenli bölge konusunda gerekli adımları atacağız

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy: Güvenli bölge konusunda gerekli adımları atacağız

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "(Suriye'de güvenli bölge) Yeni teklifleri değerlendireceğiz ama bunun bir oyalama süreci haline gelmesini de istemiyoruz" dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Dışişleri Bakanlığında mutat basını bilgilendirme toplantısı düzenledi. Aksoy, Suriye sınırında güvenli bölge konusunda, ABD'nin Türkiye'ye ilettiği tekliflerin kabul edilebilir düzeyde olmadığını söyledi.

Aksoy, "Maalesef ABD tarafının (güvenli bölge konusundaki) teklifleri meşru güvenlik endişelerimizi karşılamaya yetmiyor. Münbiç'te olduğu gibi bir oyalama süreci içine girilmesini kabul edemeyiz." ifadelerini kullandı. Sürecin oyalamaya dönüşmesine izin vermeyeceklerinin altını çizen Aksoy, "Beklentilerimizin karşılanmaması halinde, ulusal güvenliğimizi sağlamak üzere her türlü önlemi alabilecek kabiliyete ve yeteneğe sahibiz" dedi.

Aksoy, sadece Türkiye'nin güvenlik ve istikrarı için değil, aynı zamanda bölgedeki etnik ve dini grupların istikrarı ve güvenliği için bu adımların atılmasını istediklerini bildirdi. 

Aksoy, askeri ve diplomatik makamlar arasında bu konuyla ilgili görüşmelerin sürdüğünü belirterek, "Her koldan görüşmeler devam ediyor. Tabii bu görüşmeler ilanihaye devam edecek değil. Biz beklentilerimizin karşılanmadığını anladığımız halde güvenli bölge konusunda gerekli adımları atacağız" dedi.