Dışişleri Bakanlığı: FETÖ, Brezilya için de tehdit oluşturuyor

Dışişleri Bakanlığı: FETÖ, Brezilya için de tehdit oluşturuyor

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy, Ali Sipahi'yi iade talebinin reddedilmesiyle ilgili konuştu. Aksoy, "FETÖ, Brezilya'nın da güvenliğine tehdit oluşturmaya devam etmektedir" dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Brezilya'nın, Türkiye'nin ‘FETÖ’ mensubu olduğu’ gerekçesiyle Ali Sipahi'nin iade talebini reddetmesine ilişkin, "FETÖ, faaliyetlerini sürdürdüğü her ülke için olduğu gibi Brezilya'nın da güvenliğine tehdit oluşturmaya devam etmektedir" değerlendirmesinde bulundu.

Aksoy, ‘FETÖ’ üyesi olduğu’ gerekçesiyle Sipahi'nin Türkiye'ye iade edilmesi talebinin, Brezilya tarafından reddi hakkındaki soruya yazılı yanıt verdi. 

‘FETÖ'nün, sadece Türkiye için değil, bütün insanlık için ortak bir tehdit olduğunu söyleyen Aksoy, "FETÖ, faaliyetlerini sürdürdüğü her ülke için olduğu gibi Brezilya'nın da güvenliğine tehdit oluşturmaya devam etmektedir." ifadesini kullandı.

Aksoy, şunları kaydetti:

"Bu çerçevede, FETÖ ile mücadele ülkemiz için olduğu kadar Brezilya için de önemli ve öncelikli olmalıdır. Ülkemizin Brezilya hükümeti ile başta FETÖ olmak üzere, terörizmle mücadele konusundaki iş birliğini sürdürmeye ve artırmaya yönelik gayretleri devam edecektir. Brezilya'nın da bu konuda aynı hassasiyeti göstermesini bekliyoruz."