Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Turistin görebileceği herkesi mayıs sonuna kadar aşılayacağız

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Turistin görebileceği herkesi mayıs sonuna kadar aşılayacağız

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AB heyetinin Türkiye'ye ziyaretinde yaşanan protokol düzenine ilişkin açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, ayrıca "Aşılama konusunda özellikle turizm bölgelerine ağırlık verdiğimiz gibi tüm turizm çalışanlarını, turistin görebileceği herkesi mayıs sonuna kadar aşılayacağız" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Berlin'de Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ile heyetler arası görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında Doğu Akdeniz, Libya, Suriye, Türkiye AB ilişkilerine ilişkin açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu, ''Avrupa Konseyi'nin değerlerini önemsiyoruz, ilgili kurumlarla yakın iş birliğimiz var. İnsan hakları mahkemesiyle ilgili dosya sayılarının azalması için çaba veriyoruz. Doğu Akdeniz, Kıbrıs gibi birçok konuyu ele aldık. Almanya'nın yapıcı ve yaklaşımları sürmeli'' diye konuştu.

'TURİSTİN GÖREBİLECEĞİ HERKESİ AŞILAYACAĞIZ'

Türkiye'yi etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına ilişkin de konuşan Çavuşoğlu, "Aşılama konusunda özellikle turizm bölgelerine ağırlık verdiğimiz gibi tüm turizm çalışanlarını, turistin görebileceği herkesi mayıs sonuna kadar aşılayacağız" ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu şunları kaydetti:

"Halkımızın yüzde 26sından fazlası aşılandı. Güvenli turizm programına ilave tedbirler getirdik. Aşılama konusunda özellikle turizm bölgelerine ağırlık verdiğimiz gibi tüm turizm çalışanlarını, turistin görebileceği herkesi mayıs sonuna kadar aşılayacağız."

'AB İLE İLETİŞİMİMİZ ARTTI'

AB heyetinin Türkiye'ye ziyaretinde yaşanan protokol düzenine ilişkin soruyu yanıtlayan Çavuşoğlu, "Almanya'nın katkısıyla AB ile ilişkilerimizde her düzeyde iletişimimiz arttı. Sayın Cumhurbaşkanımız Charles Michel ve Ursula von der Leyen ile görüşmesi de buna örnek. Son derece faydalı bir görüşmeydi ancak protokol meselesi yüzünden baltalandı'' dedi.

'PARALI ASKERLER ÇEKİLMELİ'

Çavuşoğlu, "Libya'da bulunan çok sayıda yabancı savaşçı var, paralı asker var. Bunların çekilmesi konusunda hemfikiriz. Fakat iki egemen ülke arasındaki bir anlaşma gereği buraya verilen askeri eğitim ve danışmanlık desteği gibi ülkenin ihtiyacı olan desteklerin sona ermesi Libya'nın yararına değil. İki ülke arasındaki bu tür anlaşmalara üçüncü taraflar bakımından, doğru bir yaklaşım olmaz" dedi.