Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Azerbaycan'a gidiyor

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Azerbaycan'a gidiyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'in dünkü konuşmasında "Türkiye’nin net tavrı çok önemli. Barış sürecinde Türkiye olmalıdır" demesinin ardından Bakü'ye gideceği açıklandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun bugün Azerbaycan'a çalışma ziyareti gerçekleştireceği bildirildi.

Ziyarete ilişkin bakanlıktan yapılan açıklamada “Ziyaret sırasında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edilmesi öngörülen Sayın Bakanımız, mevkidaşı Ceyhun Bayramov’la, Yukarı Karabağ’daki son durum ile güncel bölgesel ve uluslararası gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunacaktır” ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan ziyaretin Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’in Ermenistan Dağlık Karabağ bölgesinde süren çatışmalara dair yaptığı 'ateşkes' açıklamasında, Türkiye’nin rolüne vurgu yapmasının hemen ardından gerkleşmesi dikkat çekti.

Aliyev dün yaptığı açıklamada “Muharebe daima devam etmeyecek. Tabii ki barış sağlanacak. Artık bu bölgede uzun vadeli dayanıklı barış sağlanmalı. Türkiye’nin net tavrı çok önemli. Türkiye ‘Biz Azerbaycan’ın yanındayız’ dedi. Birçok başka aktörlere de bu bir uyarı oldu. Barış sürecinde Türkiye olmalıdır” şeklinde konuşmuştu.