Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ABD'ye gidiyor

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ABD'ye gidiyor

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu açıklamasında, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton ile bir araya geleceğini söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün ABD'ye giderek burada Mike Pompeo ve Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton ile görüşecek.

ABD ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu, Yeni Zelanda'daki saldırının ardından sadece İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Dışişleri Bakanları toplantı çağrısı değil, aynı zamanda Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'na da Türkiye olarak toplantı çağrısı yaptıklarını ifade ederken, yarınki Genel Kurul toplantısı için bugün New York'a yola çıkacağını söyledi. 

New York'ta BM karşısında yeni Türk Evi binasının inşaatına ilişkin bir törene katılacağını belirten Çavuşoğlu, daha sonra geçeceği Washington'da NATO Dışişleri Bakanları toplantısına iştirak edeceğini aktardı. Burada birçok mevkidaşıyla görüşmeler yapacağını dile getiren Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton ile de bir araya geleceği bilgisini verdi. 

Çavuşoğlu, daha sonra gideceği Kuzey Carolina'da Nobel ödüllü fizikçi Aziz Sancar'ı ve Sancar'ın burada kurmaya çalıştığı Türk merkezini ziyaret edeceğini sözlerine ekledi.