Disipline sevk edilen CHP’li Serdar Aksoy istifa etti

Disipline sevk edilen CHP’li Serdar Aksoy istifa etti

CHP’li Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, partisinin genel merkezi tarafından disipline sevk edilmesinin ardından istifa ettiği duyurdu

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy,  sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Basına ve kamuoyuna; sandıkla gelen sandıkla gider mantığı demokrasinin temel ilkesidir. Menemen’imize hizmet etmek için seçildim ve hizmete de devam edeceğim. Üyesi olduğum CHP’den istifa ediyorum. Belediye başkanı olarak halkımızın vermiş olduğu yetkiyle görevimin başında olduğumu belirtirim” diyerek istifasını duyuru.

CHP’den tarafından yapılan açıklamada ise “Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulu’nun bugünkü toplantısında, İzmir İl Başkanlığımızın görüşleri ve üç milletvekilimizden oluşan inceleme heyetinin raporu değerlendirilmiş, partimizin ilkeleri ve etik değerleri esas alınarak, Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un ‘kesin ihraç’ istemiyle ‘tedbirli’ olarak Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmesine oy birliği ile karar verilmiştir” ifadeleri kullanılmıştı.